1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 8
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o pomoc
Terlewa

Odpowiedzi: 322
Wyświetleń: 108730

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-18, 22:25   Temat: Proszę o pomoc
::rose:: ::rose::
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-16, 21:08   Temat: Proszę o pomoc
Witam,
Włąśnie taki gorset miała moja Mama, nie było problemu z założeniem.
http://www.mdh.pl/media/r...a-V-03.2012.pdf
Pozdrawiam
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-15, 11:24   Temat: Proszę o pomoc
Paranoja, idź do lekarza rodzinnego i zgłoś pilną wizytę w celu założenia gorsetu, jeżeli odmówią (lepiej gdybyś miał to na piśmie), powiedz , że zamówisz ortopedę prywatnie i rachunek przedstawisz w przychodni, z żądaniem zwrotu pieniędzy na wizytę.
Mnie kiedyś lekarka też nie przyjęła ( miałam temp. 39) powiedziała, że też jest chora.
Po chorobie poszłam z rachunkiem ze spółdzielni lekarskiej + rachunek za rtg (stwierdzono zapalenie oskrzeli), bez słowa protestu dostałam kwitek do kasy, zwrócili cały koszt .
Pozdrawiam
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-14, 19:51   Temat: Proszę o pomoc
Witam,
W moim przypadku, kupowałam gorset Mamie (złamane kręgi), w sklepie , sprzedawca sam zapytał czy nie będzie problemu z założeniem, gdyby okazało się że jest problem, prosił dzwonić to przyjedzie i założy. (mocno byłam zdziwiona propozycją takie pomocy).
Może faktycznie zadzwoń do sklepu ze sprzętem, a jeżeli oni nie pomogą to chyba byłoby zasadne poprosić lekarza na wizytę domową (najlepiej ortopeda).
Pozdrawiam
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-03-16, 12:23   Temat: Proszę o pomoc
A może poproś o prywatną wizytę lekarza z hospicjum ?
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-03-16, 11:17   Temat: Proszę o pomoc
Skierowanie wystawi rodzinny.
Poszukaj , gdzie w Twojej okolicy jest najbliższe hospicjum.
Zadzwoń (moje pracowało również w niedzielę), może przyjdą jak będą mieli wolne miejsce, skierowanie dostarczysz później, tak, jak to ja zrobiłam.
Działaj , nie czekaj, bo może okazać się , że musicie czekać w kolejce (niestety, tu też tak bywa).
Serdecznie pozdrawiam

link do hospicjum
http://www.fundacja-onkol...y/hospicja.html

[ Dodano: 2014-03-16, 11:22 ]
http://www.nfz-szczecin.p..._i_hospicja.htm
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-03-15, 22:46   Temat: Proszę o pomoc
Moim zdaniem powinieneś zgłosić żonę do opieki hospicjum domowego.
Nieoceniona pomoc, wizyty domowe lekarza, pielęgniarki, zawsze można zadzwonić, udzielają konkretnej porady.
Serdecznie pozdrawiam

[ Dodano: 2014-03-15, 22:48 ]
Takie pójście teraz z żoną do lekarza, to na pewno dla niej wysiłek ponad możliwości, poproś o wizytę domową.
Terlewa

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-12-26, 12:11   Temat: Proszę o pomoc
Andrzej, nie zauważyłam pełnego wyniku histpat , jeden wypis szpitalny, szczątkowe jakieś zdanie z kolejnego wypisu......... to wszystko mało.
DRP zazwyczaj jest rozpoznany już w momencie rozsiewu, niestety, nie rokuje to dobrze.
Waga Żony spadająca też nie jest dobrym objawem. (zwłaszcza w takiej niedowadze)
Przepisz, albo wklej ostatni wypis szpitalny w całości, oraz wynik badania histpat.
Serdecznie pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron