1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak odbytnicy w wieku 26 lat, jak z tym żyć? |
absenteeism
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 17137
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-05-30, 17:55 Temat: Rak odbytnicy w wieku 26 lat, jak z tym żyć? |
Te wszystkie objawy konsultowałeś ze swoim lekarzem? Jest prowadzone jakieś leczenie p/bólowe?
Co do zaparć - próbowałeś np. laktulozy? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-04-19, 21:39 Temat: Rak odbytnicy w wieku 26 lat, jak z tym żyć? |
zadroga napisał/a: | To jest radioterapia przed operacyjna, także żadnych wypisów nie posiadam. |
Z każdej radioterapii powinni dać wypis może nie masz jeszcze, ale powinieneś być poinformowany jaką dawką jesteś naświetlany, bądź do jakiej dawki łączonej. Mniejsza z tym.
Ok, powyższe wyniki z lutego mówią o zleceniu dalszych markerów - czy te badania były wykonane?
Odnośnie etapów leczenia - na razie masz je określone, chemioradioterapia i operacja, z tego co zrozumiałam. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-04-19, 08:52 Temat: Rak odbytnicy w wieku 26 lat, jak z tym żyć? |
Rak jest zawsze złośliwy. Chodzi mi o typ histologiczny nowotworu. Było jeszcze jakieś badanie histopatologiczne albo immunohistochemia na materiale pobranym wcześniej?
Pytałam również o radioterapię - jakimi dawkami masz naświetlania?
Jeśli posiadasz wypisy ze szpitala i możesz je tu wkleić, prosimy. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-04-18, 19:59 Temat: Rak odbytnicy w wieku 26 lat, jak z tym żyć? |
A jaki w końcu konkretnie nowotwór stwierdzono? Bo w histpacie było tylko podejrzenie neuroendokrynnego.
Jaka chemioterapia? Jaka radioterapia - planowana dawka łączna? |
|
|