1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: BARDZO proszę o pomoc w interpretacji wyników TK... |
absenteeism
Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 29587
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-07-29, 12:36 Temat: BARDZO proszę o pomoc w interpretacji wyników TK... |
fregit napisał/a: | U mojej Mamy od długiego czasu lekarze stwierdzają progresję , ale na tyle wolną że nie decydują się podać drugiej chemioterapii. |
Tzn.? Wzrost guza, węzłów? O ile? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 20:11 Temat: BARDZO proszę o pomoc w interpretacji wyników TK... |
fregit napisał/a: | Widzę że Administrator absenteeism zna naszą historię z przepraw z panem doktorem... |
Opisywałaś ją w wątku, więc znamy ją wszyscy
fregit napisał/a: | Z tego co piszesz, wnioskuję że lepiej chyba nie drążyć tematu rezonansu. |
Właśnie wręcz przeciwnie - pisałam, żeby dopytać lekarza skąd akurat pomysł rezonansu
fregit napisał/a: | Za 2 tygodnie mamy TK klatki piersiowej |
Bardzo dobrze.
fregit napisał/a: | Bardzo jej doskwiera ten problem z nogami - uszkodzenie nerwów końcowych po chemioterapii..
Pytała się lekarza , kazał łykać wit. z grupy B ..Stopy sztywnieją , bolą ...
Czy możecie coś w tym temacie poradzić, proszę ? |
Można łykać magnez, ale niestety neuropatii po pochodnych platyny to nie wyleczy, może jedynie złagodzić jej skutki. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 16:38 Temat: BARDZO proszę o pomoc w interpretacji wyników TK... |
fregit napisał/a: | A dlaczego rezonans a nie TK ? Tego nie wiem. |
To ja proponuję zapytać tego lekarza, który owe badanie Wam polecił.
Czy to ten sam lekarz, który wcześniej odmówił Wam leczenia zgodnie z zaleceniami dr Cisarż z DCO (badanie mutacji i amplifikacji EGFR pod kątem leczenia Tarcevą)? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 15:08 Temat: BARDZO proszę o pomoc w interpretacji wyników TK... |
fregit napisał/a: | Wiecie może gdzie coś takiego jak REZONANS PŁUC można zrobić? |
Do obrazowania płuc lepsze jest TK niż rezonans.
Dlaczego lekarz zalecił akurat MR, z jakiegoś konkretnego powodu? W celu kontroli? |
|
|