Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego |
absenteeism
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 6880
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-20, 20:46 Temat: Rak jelita grubego |
jaremka napisał/a: | bardzo prosze o obiektywna opinie |
Nie byłoby problemu, gdybyśmy mieli jakiekolwiek wyniki badań - bez nich naprawdę ciężko wyrokować opierając się tylko na opisach.
Rozumiem, że są po niemiecku - mój niemiecki jest zbyt średni zapewne, by je dobrze zrozumieć - ale może mogłabyś je dać komuś do przetłumaczenia i wówczas wrzucić tutaj. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-20, 18:31 Temat: Rak jelita grubego |
Wynika z tego, iż jest to nowotwór w najwyższym - IV stadium zaawansowania, z racji przerzutów do wątroby, i - jak wcześniej pisałaś - do płuc. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-14, 19:16 Temat: Rak jelita grubego |
jaremka napisał/a: | wiem rowniez ze mama na pewno dostanie chemie, lekarz mowil jej o jakims leku ktory wszczepia sie pod skore, nie jestem pewna co to moze byc, moze ktos wie cos na ten temat? |
Należałoby zapytać lekarza o nazwę tego leku.
Tak jak pisałam w poprzednim poście w tym wątku:
Cytat: | Aby móc odpowiedzieć na Twoje pytania potrzebne są nam wyniki badań, w których stwierdzono to, o czym piszesz - zmiany w płucach (RTG / TK klatki), guz na jelicie grubym (TK jamy brzusznej).
Konieczne jest również zaczekanie na wynik histopatologii pooperacyjnej. |
Jeśli masz już wynik histopatologii pooperacyjnej, o niego również prosimy. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-08, 06:37 Temat: Rak jelita grubego |
Aby móc odpowiedzieć na Twoje pytania potrzebne są nam wyniki badań, w których stwierdzono to, o czym piszesz - zmiany w płucach (RTG / TK klatki), guz na jelicie grubym (TK jamy brzusznej).
Konieczne jest również zaczekanie na wynik histopatologii pooperacyjnej. |
|