1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 9
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
absenteeism

Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 31786

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-05-23, 20:38   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
Najprościej przestawić pacjenta na Fraxiparine czy Fraxodi, co prawda to trochę inna heparyna, ale zawsze.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-05-23, 20:22   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
Lek ten, tylko dawka nie ta.
Z Clexane faktycznie jest ogromy problem od dłuższego czasu.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-07-10, 20:04   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
kalafiorka83 napisał/a:
Czy te wyniki pokazują ,że pozbyliśmy się tego nowotworu i czekamy tylko na kontrole ?

Zamieściłaś wypis po radioterapii + skierowanie na RTG - nie ma tu więc żadnego wyniku, pozwalającego odpowiedzieć na powyższe pytanie.
Po RTG będzie zapewne wiadomo więcej, choć powinno raczej wykonać się TK klatki.

kalafiorka83 napisał/a:
, jaką klasyfikacją można określić taty stan według TNM

Pisałaś wcześniej w tym poście
Cytat:
rak niedrobnokomórkowy -płaskonabłonkowy płuca prawego CT2N2

czyli stadium IIIA.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-05-16, 18:36   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
kalafiorka83 napisał/a:
czy przed samym zabiegiem oni jeszcze raz wyznaczają miejsce ?

Raczej nie. A nie kazali uważać przy myciu?
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-03-06, 11:35   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
kalafiorka83 napisał/a:
czy wiecie czy przy tym instytucie jest szpital ?

Centrum Onkologii - Instytut, ul. Roentgena 5

kalafiorka83 napisał/a:
Czy radioterapia może być tylko na 1 dzień ( ten 15 kwietnia) a nie na dłuższy okres czasu?

Raczej chodzi tu o dłuższy okres czasu.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-02-20, 22:41   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
Zależy co rozumiemy pod pojęciem "wieloletnie". Rokowania to tylko statystyki, u każdego pacjenta wszystko może przebiegać nieco inaczej.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-02-09, 14:29   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
Obecny wynik TK jest trochę mniej szczegółowy od poprzedniego, ale już w tamtym mowa była o naciekaniu tętnicy i żyły dolnopłatowej, stąd były moje dopytywania o to, czy lekarze powiedzieli, że chcą operować. Najprawdopodobniej to, a także zajęcie węzłów śródpiersia (a więc miejscowe zaawansowanie choroby) jest powodem nieoperacyjności zmiany.

Nie mamy również informacji, czy było wykonane USG jamy brzusznej i z jakim wynikiem.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-01-28, 18:45   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
kalafiorka83 napisał/a:
W sercu czuję nadzieję, że jeśli chcą operować to dobrze?

A powiedzieli, że chcą operować?

kalafiorka83 napisał/a:
czy to złośliwy rak ?

Rak = nowotwór złośliwy wywodzący się z tk. nabłonkowej.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-12-29, 15:22   Temat: proszę o pomoc, interpretacja wyników ze szpitala
kalafiorka83 napisał/a:
cytuję dokładnie bo nie wiem co jest ważne, a co nie (bez prawidłowych okolic):

Jeśli cytujesz dokładnie, to na przyszłość prosimy o cytowanie dokładnie wszystkiego, łącznie z tym, co "prawidłowe" :)

jo_a napisał/a:
kalafiorka83, ja rozumiem zaniepokojenie. Już nawet pisałam coś niecoś... Zrezygnowałam. A teraz wpadłam na pomysł. Masz dostęp do netu. Skoro jesteś wpisana w dokumentację taty do udzielania Ci informacji o jego stanie zdrowia to ja zrobiłabym tak:
zeskanowałabym dokument (np.: dowód osobisty), napisałabym w emailu co i jak... Załączyłabym zeskanowany dokument i wysłała do ordynatora oddziału.

Skan dowodu może zrobić każdy, kto znajdzie czyjś dowód. Także nie marnowałabym czasu, tym bardziej, że lekarz - obawiam się - w okresie świątecznym (urlopy, dyżury etc.) będzie bardziej zajęty pracą na oddziale niż czytaniem maili. Ale to tylko moje nielekarskie domysły.

Prostszy sposób - niech tata jako drugą osobę uprawnioną do udzielania jej informacji o jego stanie zdrowia wpisze kogoś, kto jest w stanie chodzić i udać się na oddział. Skoro nie można rozwiązać tego tak, byś Ty, kalafiorko83, uzyskała dostęp do informacji, to trzeba spojrzeć od drugiej strony i poprosić kogoś innego o pomoc, zamiast denerwować się, że nie udzielają informacji Tobie (chociaż rozumiem zdenerwowanie i sytuację, niestety przepisy rzadko kiedy są dostosowane do życia i niespodziewanych sytuacji jak ta).

A poza tym trzeba czekać na wynik histpat z wycinków pobranych w trakcie bronchoskopii, jak już pisano wyżej.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron