1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
absenteeism

Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-17, 18:53   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Bardzo, bardzo mi przykro...
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-15, 22:42   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Madziorek dobrze radzi - umówcie się z tatą, że zobaczycie się w szpitalu, żeby następnym razem tak nie czekał.
No i nie dziwię się, że się teraz boisz - taka sytuacja zapada w pamięć i potem ciężko zapomnieć.. Ale mam nadzieję, że to było tylko chwilowe i więcej nic takiego się nie stanie. Skonsultowaliście z lekarzem ten problem oddechowy, który wystąpił? Mimo wszystko warto zapytać, tak dla upewnienia się, że wszystko ok :)
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-12, 22:10   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
a może takie odczucie wykręcania palców ma jakiś związek z reumatyzmem? były już jakieś problemy z tym wcześniej?
nie znam się na tym, więc tak tylko staram się domniemywać, mogę się mylić :)
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-06, 22:26   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Przeklejam z wytycznych NFZu co do stosowania niestandardowej chemioterapii:
"Świadczenie „chemioterapia niestandardowa” jest procedurą podania leku w terapii
nowotworów realizowaną z wykorzystaniem substancji, które nie znajdują sią w katalogu
substancji czynnych stosowanych w chemioterapii nowotworów, lub gdy substancji czynnej zawartej w katalogu nie można rozliczyć w systemie sprawozdawczo – rozliczeniowym
zgodnie z przyporządkowanym kodem ICD-10."

Nie ma co przepraszać, że się jest laikiem, na wszystkim nikt się przecież nie zna :)
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-06, 20:02   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Nie chcę robić offtopicu, ale co do tej wiadomości w Faktach chodziło o podawanie chemii NIESTANDARDOWEJ - teraz może być podawana tylko w ośrodkach, gdzie przyjmuje krajowy konsultant. To tak dla uściślenia.
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-12-12, 23:27   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
monika30 napisał/a:
...Tata miał robiony RTG płuc bez opisu, także w domu jest tylko samo zdjęcie

Kurczę, jakim cudem można dać zdjęcie bez opisu? Może ja się mylę, ale pracuję w szpitalu klinicznym, często odbieram zdjęcia rtg i praktycznie nie ma takiej opcji, żeby radiolog chciał mi dać zdjęcie bez opisu. A jeśli nawet, to z zastrzeżeniem, że mam po opis wrócić, skoro lekarz tak szybko potrzebuje zdjęcia. Przecież lekarz prowadzący nie jest radiologiem i może nie do końca poprawnie opisać zdjęcie...

Cytat:
Badanie histopat. wycinku pobranego w trakcie bronchoskopii niestety nie zostało podane rodzicom. Pewnie zostało w dokumentach szpitalnych.

Musisz uczulić rodziców, żeby ŻĄDALI wszystkich wyników badań, mają prawo do posiadania całej dokumentacji pacjenta!

Cytat:
Jaki schemat chemioterapii Tata dostaje, niestety nie wiem.

A nie macie takiej informacji w wypisie ze szpitala?

No i nie przepraszaj tak, każdy ma lepsze i gorsze chwile :) a chwile z chorobą na pewno nie należą do tych najłatwiejszych... trzymam kciuki za Tatę, pozdrawiam!
absenteeism

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-12-02, 20:12   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
monika30, może załóż osobny temat z historią Twoją i Taty - łatwiej nam będzie ją śledzić i obserwować niż przy dopisywaniu się do cudzych wątków.
Szkoda, że też musiałaś zawitać na forum z takiego niemiłego powodu, ale na pewno znajdziesz tu wsparcie i dobrą radę :) wszystkiego dobrego dla Ciebie i Taty!

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron