1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy |
absenteeism
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 4855
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-06-18, 19:47 Temat: Rak płaskonabłonkowy |
doris240 napisał/a: | Różne myśli przychodzą mi do głowy! To też nie jest fajne. |
150 postów dziennie, których nie ma się czasu przeczytać, bo siedzi się po 10h w pracy (i nie mam na myśli Forum) - to też nie jest fajne, wierz mi
doris240 napisał/a: | Chciałabym również wiedzieć czy jeżeli jakieś komórki rakowe zostaną po operacji to czy szybko potrafią dać przerzuty. |
To pytanie na miarę Nobla. Nikt nie wie kiedy i jak szybko mogą powstać przerzuty.
doris240 napisał/a: | czy jeżeli zostały tam jakieś komórki rakowe to czy one bardzo szybko się zezłośliwią |
Komórki raka są komórkami "złośliwymi" (rak = nowotwór złośliwy, wywodzący się z tk. nabłonkowej).
doris240 napisał/a: | martwi mnie zakrzepica lewej ręki czy może mieć związek z rakiem pomimo, że Tato parę lat temu cierpiał na zakrzepicę nogi |
Niekoniecznie. Poza tym w tej chwili nie ma to większego znaczenia.
doris240 napisał/a: | nikt nie interpretuje wyników |
PET jest w zasadzie zinterpretowany, cóż można dodać poza:
doris240 napisał/a: | WNIOSKI:
Obraz PET przemawia za obecnością aktywnego metabolicznie procesu ograniczonego do wnęki prawego płuca. Bez cech zmian węzłowych lub ognisk odległych. |
To dobra wiadomość. |
Temat: Rak płaskonabłonkowy |
absenteeism
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 4855
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-06-13, 20:08 Temat: Rak płaskonabłonkowy |
doris240, wklej pełen wynik TK klatki piersiowej. Czy było wykonane USG jamy brzusznej? W jakim wieku jest pacjent? Cierpi na jakieś choroby współistniejące? Kiedy był zabieg? |
|
|