1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący płuca prawego |
absenteeism
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 9625
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-08-29, 22:12 Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący płuca prawego |
Leczenie operacyjne przy cesze N3? (= przerzutach do węzłów chłonnych po przeciwnej stronie niż guz pierwotny) (stwierdzono przerzuty w węzłach 4L, czyli po stronie lewej, co ciekawe - w wyniku PET akurat co do tej grupy węzłów pominięto wartość SUV, warto byłoby to wyjaśnić).
m_nowy napisał/a: | Plan leczenia w tej chwili jest taki, że najpierw idzie chemioterapia DDP-NVB (2-3 kursy). |
2 kursy, jeśli już - potem kontrolne TK klatki.
Jak dla mnie operacyjność jest tu mocno wątpliwa. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-08-15, 08:45 Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący płuca prawego |
ela1 miała przypuszczalnie na myśli kwestię czego dotyczy to badanie kliniczne - czyli co faktycznie jest w nim badane. Jeśli jakaś nowa substancja / inny sposób dawkowania danego środka, to będzie właśnie tym "schematem chemioterapii oprócz standardowego".
Dlatego właśnie dopytujemy co to za badanie, bo w każdym badaniu musi być "coś nowego" i "coś starego" żeby sprawdzić, czy to "nowe" faktycznie działa lepiej niż "stare". |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-08-14, 19:28 Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący płuca prawego |
m_nowy napisał/a: | Czy warto spróbować badania klinicznego? (wiem że i tak nie będziemy wiedzieć czy akurat mój tata dostaje nowo-badaną terapie, może dostawać standardową) |
Ale co to za badanie? Bo nic o nim w zasadzie nie wiemy. Może postaraj się je znaleźć tutaj http://clinicaltrials.gov/ |
|
|