Autor |
Wiadomość |
Temat: Moja mama umiera |
agamaz
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 68143
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-08-01, 19:53 Temat: Moja mama umiera |
Podpisuję się pod słowami Eli. ela1 napisał/a: | Wszystko zależy os stanu mamy, | . |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-31, 20:22 Temat: Moja mama umiera |
Witaj wudi
Dobrze,ze napisałaś tu jest bardzo duża grupa osób które będą Cię wspierały w tych trudnych dla Ciebie chwilach.
Przed Tobą duże wyzwanie.Piszesz,że opiekujesz się mamą sama.
Może powinnaś pomyśleć o domowym hospicjum.Byłoby to z korzyścią dla mamy i Tobie byłoby lżej,miałabyś wsparcie.
Pozdrawiam Cię |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-06-25, 09:44 Temat: Moja mama umiera |
joasiu1973 |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-19, 16:42 Temat: Moja mama umiera |
Teraz tylko cierpliwość wchodzi w rachubę,czasu się nie nadgoni w tym wypadku
Czy już wiesz ile cykli naświetleń mama będzie miała? |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-18, 20:41 Temat: Moja mama umiera |
Avaler
Wszyscy chorzy na wiadomość o pozostaniu w szpitalu reagują podobnie.Nikt nie chce zostawać w .Musisz przekonać mamę ,że to dla Jej dobra, będzie pod stałym monitoringiem po naświetlaniu.W/g mnie to dobrze ,że chcą mamę zostawić .
Dochodzenie (dojeżdżanie ) na radio to duże utrudnienie dla pacjenta.
Głowa to nie ręka,różne mogą być reakcje bezpośrednio po dlatego mama musi zostać pod obserwacją.
Pozdrawiam. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-17, 21:45 Temat: Moja mama umiera |
female napisał/a: | Ma być dobrze!!;- |
Oczywiście a jakże by inaczej |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-16, 21:58 Temat: Moja mama umiera |
Avaler
Dlatego nie patrz na statystyki i spekulacje .Żyj dniem dzisiejszym ,wykorzystuj jak najlepiej wszystkie dni i chwile razem spędzone.
Wspieraj mamę w Jej trudnym powrocie do zdrowia.
Pozdrawiam. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-16, 05:59 Temat: Moja mama umiera |
Avaler napisał/a: | .czy to prawda, ze "rakowcy" jedzą więcej słodyczy? |
Na swoim przykładzie powiem ,że tak.Nigdy nie byłam ani ja ani córcia fanką słodyczy puki nie zachorowałyśmy. Zawsze muszę mieć pod ręką coś słodkiego.
Avaler napisał/a: | mama nigdy nie przepadała za słodyczami, a teraz je ich mnóstwo. | coś w tym chyba jest......
Avaler,bardzo przykro mi to pisać leczenie paliatywne(naświetlania,chemia ) przedłużyły życie o rok.
Trzymaj się dzielnie,pamiętaj że to co napisałam nie jest regułą,Twoja mama może wyzdrowieć nadzieję trzeba mieć do końca.
Pozdrawiam. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-15, 18:50 Temat: Moja mama umiera |
Avaler
Moja córcia miała naświetlaną głowę.Na pewno nie było to przyjemne przeżycie.
Samopoczucie bezpośrednio po naświetlaniu złe.Z czasem uległo poprawie.
Była to też radioterapia paliatywna.Przedłużyła życie. Avaler napisał/a: | budzi się rano czuje się zupełnie zdrowa, do tego bardzo zdrowo wygląda... |
Jak dobrze czyta się taki wpis. będzie mamie łatwiej przejść przez etap
radioterapii.
Pozdrawiam |
|