1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy |
akos6
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7270
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-01-18, 08:31 Temat: Rak piersi przewodowy |
mój lekarz mówił że przesunięcie chemii o parę dni nie zaszkodzi. Ale ponieważ najbardziej odpowiednim działaniem jest podawanie chemii w odstępach 3 tygodniowych a wiadomo że u mnie szpik nie rusza( neutrocyty po 3 tyg od chemii były o.4.)) dostaję 3-5 zastrzyków. po 2 tygodniach jadę na badanie krwi i wtedy jest możliwość żeby jeszcze zadziałać. Po 3 chemii i 5 zastrzykach wartość neutrocytów była u mnie 1.15 i dostałam jeszcze jeden zastrzyk.
Nie odpowiem Ci na pytanie ale wiem jaki stres wywołuje przesunięcie chemii i poradziłabym Ci rozmowę z lekarzem |
akos6
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-01-12, 14:03 Temat: Rak piersi przewodowy |
tego to niewiem. pełnopłatnie to koszt ok 3oozł/sztuka
Najlepiej popros lekarza który Mamę prowadzi o przepisanie.... |
akos6
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-01-12, 13:36 Temat: Rak piersi przewodowy |
poproś lekarza o Tevagrastim to jak neupogen ale kosztuje 3.5o a nie prawie 4ozł za zastrzyk. Lekarze boją się teraz przepisywać po ostatnich zmianach. Mój lekarz napisał w uwagach ze z powodu neutropenii jest zagrożenie zdrowia i przepisał 5sztuk. |
|
|