1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca? Gruźlica |
alaslepa
Odpowiedzi: 478
Wyświetleń: 143626
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-12, 12:03 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
misiak napisał/a: | Czy mam wgląd do mamy karty z HD? Sprawdzila bym czy czasami nie dopisuje sobie wizyt za naszymi plecami. |
Misiak na pierwszej wizycie lekarza z HD powinniście dostać "dzienniczek" wizyt(kartę wypełnianą przez lekarza i pielęgniarkę), w której przy każdej wizycie wpisywane są: daty, leki jakie były podane przez personel HD, ciśnienie, temperatura, saturacja, cukier, zabiegi np. lewatywy itp. Zawsze na koniec osoby opiekujące się chorym(np. rodzina) powinny się podpisać na tej karcie przy datach.
misiak napisał/a: | Pojadę może jutro i poproszę o zmianę lekarza. Bo co innego mogę zrobić. |
Pojedź do siedziby HD i poproś o zmianę lekarza. misiak napisał/a: | A na koniec może dość idiotyczne pytanie, ile w tym stanie tak choremu człowiekowi pozostalo życia? |
Statystyki już znasz, ale to tylko statystyki, które "przeskoczyliście". Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć ile jeszcze Teściowa będzie żyła. Mogą to być miesiące, tygodnie a nawet dni, ta choroba jest nieprzewidywalna. |
alaslepa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-10-09, 14:06 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
Teściowa powinna przyjmować leki tak jak zlecił lekarz, należy pamiętać że ciężej jest opanować ból, który się już nasilił. |
alaslepa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-03-18, 17:35 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
misiak napisał/a: | Dzisiaj rano miała usta opuchnięte, twierdziła, że może to od grejfruta, ale czy od połówki owoca takie coś by było.? |
Może być jak najbardziej, u moich bliskich grejfruty były zakazane i to przez kilku lekarzy. |
alaslepa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-18, 12:33 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
Witaj Misiak
misiak napisał/a: | mnie dopadła choroba |
misiak napisał/a: | Strach do mamy podchodzić, żeby nie załapała czegoś |
Jedyne co mogę Ci doradzić to używanie maseczek chirurgicznych, przy przygotowywaniu posiłków i przy kontakcie z mamą, sama teraz biegam jak M. Jackson w masce, też jestem chora a mama ma zapalenie oskrzeli, więc muszę uważać.
Pozdrawiam i dużo siły życzę
Ala |
|
|