1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Zmiany w wątrobie - przerzuty?
alice

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 10810

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-04-20, 11:45   Temat: Zmiany w wątrobie - przerzuty?
Witaj,
No to o tyle dobrze, ze na pewno tego dnia zrobią bdanie. Tylko musiecie sie liczyc z tym , ze na wynik, cxyli opis czeka sie czasem nawet okolo tygodnia albo dluzej, chyba ze lekarz na skierowaniu napisze ze sprawa pilna. Pozdrawiam
alice

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-04-19, 12:25   Temat: Zmiany w wątrobie - przerzuty?
Witaj
A czy to jest skierowanie do szpitala na jakis oddzial, gdzie bedzie mial przy okazji zrobione tk? Czy to jest skierowanie na tk, ktore bedzie po prostu zrobione w szpitalu?
Bo to jest roznica. Jesli nw oddzial, to go poloza i tam zadecyduja w ktory dzien zrobia badanie. A jesli skierowanie na tk ktore ma byc po rpostu zrobione wszpitalu, to z tego co sie orientuje, trzbea sie konkretnie umowic na dzien i godzine wykonania badania. Piszesz ze tata ma miec zrobiona badanie 26, wiec rozumiem ze w szpitalu umowiliscie ten termin, bo jesli dal wam to skierowanie rodzinny i tylko powiedzial zebyscie 26 poszli na tomograf to moze ozn aczac ze dopiero wtedy ustala wam termin... nie wiem, czy jestem komunikatywna??? Wyjasnie na przykladzie:
1) moj tata dostal skierowanie na tk od rodzinnego, zadzwonilismy do przychodni w ktorej robia tk i umowilismy sie na konkretny i dzien i konkretna godzine, zrobili badanie, za pare dni byl do odebrania opis tk, z ktorym udalismy sie do naszego onkologa,
2) dostal skierowanie na oddzial wewnetrzny, poniewaz mial tez skierowanie na gastroskopie i na tym oddxiale mieli mu ja zrobic. Ustalilismy z ordynatorem date przyjecia na oddxial i dopiero jak go przyjeli zadecydowali ze tego samego dnia zrobia gastroskopie, wtedy wynik hispat przychodzi do szpitala i oni decyduja co dalej
alice

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-04-09, 19:42   Temat: Zmiany w wątrobie - przerzuty?
Witaj Zosiu,
ja bym zasugerowala jeszcze zrobienie gastroskopii. U mojego taty rowniez zaczelo sie od usg jamy brzusznej i znalezieniu licznych zmian meta w watrobie. Podejrzewali jelito gruibe, wiec najpierw byla kolonoskopia i tk. Dopiero po zrobieniu gastroskopii okazalo sie ze to rozlegly naciek zoladka... Oczywiscie nie nalezy nic bagatelizowac i jesli lekarz podejrzewa jelito to jak najbardziej robic kolonoskopie i tk, ale ze wzgledu na dlugie terminy badan na Twoim miejscu juz poprosilabym o skierowanie na gastroskopie, zeby nie tracic czasu. Wiem, ze sa szpitale i przychodnie gdzie mozna zrobic te dwa badania razem. Spytaj lekarza, czy to mozliwe...

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron