1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 137
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o pomoc
andrzejf13

Odpowiedzi: 322
Wyświetleń: 108733

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-18, 16:11   Temat: Proszę o pomoc
Żona zmarła wczoraj o 19.40 , w domu , do końca byłem z nią
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-16, 10:55   Temat: Proszę o pomoc
Jolana,

tak po tym badaniu byliśmy prywatnie u pulmologa który skierował żonę do szpitala na bronchoskopię , nic nie stwierdzono. Jak teraz wiem wszystko zaczęło się wiosną 2013 r. , wtedy wszyscy leczyli ją na zapalenie oskrzeli i tym podobne. Na stwierdzenie żony że bolą ją płuca , lekarz powiedział że płuca nie bolą i znowu antybiotyk. W wrześniu skierowanie do szpitala , niby zapalenie płuc , okazało się ze to jakaś bakteria i znowu antybiotyki , po kolejnych badaniach okazało się że to DRP.

Dzisiaj jest coraz gorzej , żona nie je ,prawie nie pije ,nie bardzo kontaktuje , czekam właśnie na lekarza z HD.
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-15, 21:35   Temat: Proszę o pomoc
absenteeism napisał/a:
to trudno, żeby radioterapeuta kwalifikował do chemioterapii

trudno się w tym wszystkim połapać , ten lekarz jest radioterapeutą - onkologiem

[ Dodano: 2015-03-15, 21:38 ]
Madzia70,
Madzia70 napisał/a:
Twoja żona miała przed 4 laty rozpoznanego nieoperacyjnego raka płuca.
,
rozpoznanie choroby było 11. 2013 r
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-15, 16:05   Temat: Proszę o pomoc
Madzia70,

Jasna dla kogo?, lekarz nie widział żony od grudnia 2014 r.
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-15, 12:33   Temat: Proszę o pomoc
misiak napisał/a:
Wiec zapytaj lekarza wprost co dalej?

Pytam, lekarz, "jeżeli nawet byłby to przerzut ,to z opisu pana,stan zdrowia żony nie pozwala na podanie chemii " , tylko że to jest mój opis , ja nie jestem lekarzem, i "proszę mnie powiadomić po badaniach neurologa"
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-13, 14:16   Temat: Proszę o pomoc
Jolana napisał/a:
andrzejf13 napisał/a:
zapytał jak żona się czuje , nie chciał jej oglądać

:-( To bardzo przykre.
Brakuje słów... Krótko mówiąc zero kontaktu z Waszym lekarzem HD. Może zmienić na inne HD - tutaj nie obowiązuje rejonizacja .
,
nie chodzi tu o lekarza HD , tu pani doktor robi co może ,chodzi mi o lekarza który prowadził radioterapię , według mnie nie zakończył leczenia bo zawsze są jakieś e chce problemy a teraz nie chce widzieć pacjenta i odsyła mnie do lekarza rodzinnego

[ Dodano: 2015-03-13, 15:18 ]
Madzia70 napisał/a:
U pacjentów leczonych paliatywnie z reguły nie wykonuje się rezonansu. Byłoby to niepotrzebne obciążanie drogim i wymagającym współpracy badaniem, którego wynik nic by nie zmienił w postępowaniu lekarskim.
andrzejf13 napisał/a:
Z lekarzem coraz trudniej umówić się na wizytę.

andrzejf13 napisał/a:
co dwa tygodnie przychodzi lekarz z HD

Nie rozumiem zatem? Trudno się umówić, czy przychodzi co dwa tygodnie?
,
może piszę nie składnie ,chodziło mi o lekarza który ostatnio prowadził radioterapię,według mnie leczenie nie jest zakończone bo zawsze coś wychodzi a on odsyła mnie do lekarza rodzinnego
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-12, 19:36   Temat: Proszę o pomoc
Byłem rozmawiałem ostatnim badaniu , lekarz powiedział że trzeba trzeba obserwować , zapytał jak żona się czuje , nie chciał jej oglądać ,na to że ma prawie bezwładne nogi i zaniki pamięci kazał iść do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa i powiadomieniu go o wynikach a tu liczy się czas lekarz z HD przychodzi , mówi że to postępuje choroba ,brak mi po prostu słów...
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-11, 10:01   Temat: Proszę o pomoc
Witam,
bardzo dziękuję za wszystkie rady, na pewno się do nich dostosuję , martwi mnie jedno że coraz trudniej dostać się do lekarza , wprawdzie co dwa tygodnie przychodzi lekarz z HD ale bez konkretnych wyników też mało może zrobić . Jak już pisałem w lipcu w TK wykryto coś na nadnerczu od tamtej pory zrobiłem trzy razy USG , bo na takie badania kierował lekarz, wyniki są nie jednoznaczne na dwóch coś jest na jednym robionym prywatnie nie ma nic. Lekarz kierujący w grudniu powiedział że po badaniu a było ono 3 marca skontaktuje się ze mną , ja też próbuję niestety nic z tego nie wychodzi. Czasami mam takie odczucie jakby lekarze odpuścili sobie ?!
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-03-10, 10:33   Temat: Proszę o pomoc
Witam,
żona jest po badaniu USG , jak powiedział lekarz robiący badanie ,wszystko w normie, ale żona coraz gorzej się czuje ma zaniki pamięci do toalety już praktycznie nie mogę ją wyprowadzać ,nogi jakby jej odjęło jeszcze problem z kręgosłupem. Nieraz nie daję rady przebrać ją i wymyć . Z lekarzem coraz trudniej umówić się na wizytę. Niby teoretycznie nie ma przerzutów ale z żoną coraz gorzej, czy to jest postęp tej cholernej choroby ?

[ Dodano: 2015-03-10, 11:22 ]
.... cały czas domaga się papierosów , gdy nie chcę dać zaczyna płakać i mówi że doprowadzam ją do samobójstwa , co mam robić ?
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-01-13, 23:59   Temat: Proszę o pomoc
Ptaszenio,

USG robili dwaj różni lekarze , po pierwszym USG dostałem skierowanie na powtórne ale dopiero na marzec , w między czasie zrobiłem prywatnie
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-01-13, 21:14   Temat: Proszę o pomoc
Witam,
byłem dzisiaj z zoną na USG jamy brzusznej lekarz nić nie stwierdził wszystko w normie ale ,
13.08.2014 , w prawym nadnerczu ognisko hypodensyjne śr. 1.0 cm, TK bez kontrastu i z kontrastem
10.11.2014, w rzucie prawego pola nadnerczowego obszar hypoechogeniczny o wym. 16 x 9 mm , USG
13.01.2015, w rzucie obydwu nadnerczy zmian ogniskowych nie stwierdza się, USG,
co ja mam o ty myśleć raz jest raz nie ma , może ktoś potrafi mi to wytłumaczyć ?
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-17, 15:11   Temat: Proszę o pomoc
Ptaszenio,
Rozmiar mam S , żona jest szczuplutka. Jutro będzie terapeuta więc spróbujemy jeszcze raz, Zwracaliśmy uwagę na to żeby wszędzie przylegał ten gorset, boki też.
Dziękuję bardzo za pomoc i pozdrawiam.
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-17, 09:52   Temat: Proszę o pomoc
Terlewa,

mam pytanie ,czy te boki muszą ściśle przylegać do ciała ?
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-16, 20:59   Temat: Proszę o pomoc
Dzisiaj był fizykoterapeuta ale w żaden sposób nie mógł dopasować tego gorsetu przepisanego przez lekarza w szpitalu, jest to gorset ortopedyczny HX-3 typu Jewetta , umówiliśmy się na jutro może załatwi inny gorset.
I tak minął tydzień , gorset jest i co z tego ?
andrzejf13

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-12-15, 11:04   Temat: Proszę o pomoc
Terlewa,
... od tygodnia dzwonię po lekarzach i nic ,dostałem nawet taką poradę żebym poszedł do szpitala do lekarza który to przepisał na przeszkolenie.

Strona 1 z 10
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron