Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
aneta76
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 12892
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-05-14, 11:36 Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
wynik tomografii .pojedyńcze węzły chłonne okołoaortalne do 8mm,przy naczyniach biodrowych wspólnych lewych do 6mm,w krezce do ok.7mm.Pogrubiałe przymacicza obustronnie oraz więzadła obłe macicy bardziej pogrubiałe wiązadło po stronielewej-zmiany popromienne?do dalszej diagnostyki.usztywniona esica . |
aneta76
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-04-22, 16:49 Temat: wzrost markerów scc |
w ciagu 4 miesiecy markery scc wzrosły mi z 1,00 do 1.4 czy to moze oznaczać,że się coś dzieje. |
aneta76
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-06-17, 21:28 Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
niestety tak traktują pacjentów w Warszawaskim Centrum Onkologii.Lekarze są bardzo uprzejmi ,ale nie dostępni nic nie można się od nich dowiedzieć. |
aneta76
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-06-17, 19:59 Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
po badaniu zespołowym ustalono ,że jest to rak szyjki macicy IIB zastosowano chemioradioterapię,a po 3miesiącach brachyterapię następnie po upływie 3 miesięcy miałam kontrol ,ale byłam bardzo zdziwiona ,że nie zrobiono mi żadnych badań .Obecnie jestem pół roku po leczeniu ale zaczynam odczówać takie bóle jak przed leczeniem,a wizytę kontrolną mam dopiero w sierniu. |
aneta76
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-06-17, 19:21 Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
może wiesz w jakim stopniu jest to wyleczalne |
aneta76
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-06-17, 16:26 Temat: Rak szyjki macicy z przerzutami do węzłów chłonnych |
witam
mam wynik badania histopatologicznego;
Carcinoma planoepitheliale colli uteri(G 3).
Infiltratio carcinomatosa multifocalis et diffusa stromatis et invasio vasorum lymphaticorum colli uteri.
Mucosa endocervicalis;-Endometrium in stadio proliferationis.
napiszcie co to znaczy |
|