1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: pytania egzystencjonalne po smierci najblizszej osoby |
ania-1983
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7882
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-10-29, 22:43 Temat: pytania egzystencjonalne po smierci najblizszej osoby |
Witam,
cieszę się bardzo, że jest taki wątek. Od śmierci Tatusia mam dziwne sny, może to moja podświadomość.. śni mi się często, że gdzieś jedziemy ja Tato, Mama i Siostra. I w pewnym momencie tej podróży uświadamiam sobie, że my jedziemy we trzy i wieziemy ciało Taty :( Szczerze to do mnie nie dociera, że Taty już nie ma, ciągle myślę o Nim jakby gdzieś pojechał na dłużej. Dziś śnił mi się nocy, to było dziwne, śniło mi się, że nagle wrócił do domu, ze zmartwychwstał. Potem był zdziwiony, poprosił o swoją kartę do bankomatu a ja mu tłumaczyłam, że konto jest zamknięte, bo zmarł i był zaskoczony, ze nigdy nie umarł, że był w szpitalu. Tłumaczyłam,mu że był pogrzeb ale Tato mi wytłumaczył, że to była pomyłka, później do końca snu kombinowałam, jak przywrócić wszystkie dokumenty, anulować akt zgonu. Szczerze to nigdy mi się zmarli nie śnili a Tatuś co chwilę. Mam też takie momenty, że czuję obok siebie Jego zapach i słyszę kroki w mieszkaniu. Miałam też moment, myślę, że mi się zdawało, że zamykając drzwi od łazienki, które są sprawne , jakaś siła zablokowała i musiałam je mocno ciągnąć, żeby zamknąć. Może to moje jakieś paranoje, ale ja sobie mówię, że Tato ze mną jest i robi mi psikusy. Strasznie za Nim tęsknię. Jak mówię o tych snach i zdarzeniach moim bliskim to mam wrażenie, że widzą wariatkę. Lżej mi, że mogłam się tutaj wygadać. |
|
|