1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi |
anna53
Odpowiedzi: 67
Wyświetleń: 28501
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-05, 20:16 Temat: Rak piersi |
Powinnaś wpisać cały wynik bad. hist-pat, jak i biopsji gruboiglowej, a nie zdawkowac informacje, całość tekstu może mieć inne znaczenie, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-05, 08:45 Temat: Gaba ! |
Jesli Twoja odpowiedz tyczy sie to mojej odpowiedzi dla Maki to ja pisze o hormonoterapi, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-04, 08:21 Temat: Rak piersi |
To wszystko zależny jeszcze od agresywności i rodzaju raka, jego wczesnego wykrycia oraz od występowania jego w zatorach żylnych, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-03, 19:35 Temat: Witaj |
Tamoxifen, własnie to jego podaje sie podczas tzw hormonoterapii lub inny lek, ja biore Aromek, to zależny od lekarza co przepisze, jeśli mama ma kłopoty z żylakami lub innymi wybroczynami na kończynach to ten lek Tamoxifen nie nadaje sie, powinna mama zgłosić wówczas lekarzowi co będzie wypisywał, a co do tych usuniętych węzłów ja sama zdecydowałam, lek nie gwarantował mi, ze nie ma juz mikro przerzutów w kolejnym węźle, wiec wolałam usunąć wszystkie, ważniejsze życie, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-03, 08:23 Temat: Witaj Makia ! |
Ja przed zab. operac. ustaliłam z lekarzem, ze jeśli okaże sie zajęty choć jeden węzeł, to wycina wszystkie węzły, ponieważ w kolejnym moga byc mikro przerzuty które nie dadzą się wykryć pod mikroskopem, nie chciałam ryzykować !!!, po operac. miałem chemie, a później naświetlania i hormonoterapia. Moj przerzut miał 6 mm. Nie doczytałam w Twoich postach, czy podczas badania wykryto raka w naczyniach żylnych ? !!!!! , a to ważne, dopytaj lekarza onkologa, pozdrawiam annas |
|
|