1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi przewodowy
anna53

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6127

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-25, 19:17   Temat: Witaj !
zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem, ja miałam podobny typ raka i dostałam chemię, czyli co, niepotrzebnie ją brałam !. Niech wypowie się na ten temat - Opiekun Działu.
Mam pytanie, czy odkąd żona się rozchorowała, czytasz pisma i publikacje medyczne na temat raka ?, Ja na temat raka czytam od 5 lat, a z innych dziedzin medycyny czytałam przez 20 lat. Nie wiem czy wiesz, że lekarze prowadzą badania medyczne i tak : np jednym chorym z takim samym rakiem podaję chemię, a innym nie, i prowadzą obserwację np przez 10lat , 7 lat i publikują obserwacje itd, pozdrawiam annas
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-25, 16:30   Temat: Witaj !
Ja bym była za chemią i radioterapią, za duże ryzyko wznowy. Napisz co Waszym zdaniem ? jest przeciw wdrożeniu chemii, jakie obawy, anna
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-10-14, 22:15   Temat: Witaj !
Dowiedz się koniecznie o tych receptorach oraz czy coś wiadomo o cechach inwazji nowotworowej w naczyniach, pozdrawiam anna

[ Dodano: 2013-10-14, 23:25 ]
Zapomniałam napisać, że moj lekarz chirurg poinformował mnie, że jeśli bym miała cechy inwazji raka w naczyniach usuniętej części piersi i w wezłach chłonnych to i tak by mi później usuwał całą pierś i wszystkie węzły, więc nie chciałam ryzykować i usunęłam od razu całą pierś, rak potwierdził sie na szczęście tylko w 1 węźle i nie było go w naczyniach,
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-10-13, 18:41   Temat: Witaj Owczarek !
Napisz coś o receptorach wykonanych z badania w czasie biopsji lub z pooperacyjnego, bedzie wiadomo o rodzaju raka, czyli ER, PgR ,HER -2, dziwi mnie ze nic nie piszą w wynikach, czy stwierdzono cechy inwazji naczyniowej ?- w moim wyniku to napisano i dlatego mogłam mieć operacje oszczędzającą, ale ja zdecydowałam inaczej, to jest ważne przy usuwaniu samego guza!. Więcej Ci opisze p. opiekun działu, pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron