1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak złośliwy Clark III 4 mm |
anutka
Odpowiedzi: 159
Wyświetleń: 111283
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-06-24, 19:44 Temat: czerniak złośliwy Clark III 4 mm |
Cytat: | Badanie węzłów techniką dawania jakiś barwników w miejscu wycięcia i oglądanie gdzie najszybciej spływa do którego węzła by było wiadomo który na pewno jest podejrzany. |
Podadzą Ci izotop - ja miałam 4 wkłucia w okolicy blizny, nic nie bolało. Potem kazano mi siedzieć grzecznie i czytać gazetkę. Następnie poproszono mnie do pomieszczenia gdzie znajdowała się ogromna machina zwana gammakamerą. Trzeba cierpliwie leżeć i czkać aż machina zrobi swoje. Potem znowu siedziałam na korytarzu i znowu do machiny. Potem czekanie na wynik. Wszystko to trwało około 3 godzin. Nie jest to nic strasznego. Piszę to dlatego, że moje przerażenie sięgało zenitu, żołądek był w gardle, bałam się samego słowa ,,izotop" - zupełnie niepotrzebnie Z wynikiem jechałam do szpitala, w którym miałam operację (odbyła się tego samego dnia). |
anutka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-06-22, 13:04 Temat: czerniak złośliwy Clark III 4 mm |
czy Dariusz Nejc? Koniecznie daj znać co i jak po wizycie.
Będzie dobrze! Trzymam kciuki |
anutka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-06-22, 10:07 Temat: czerniak złośliwy Clark III 4 mm |
Cześć Marcin!
Cytat: | Wiem że mam bardzo małe szanse na to iż moje węzły chłonne były czyste..? |
U mnie: Breslow 5 mm, Clark IV, indeks mitotyczny: 6 mitoz/1mm2 (czyli mocno rozzłoszczony był), pT4a. A po operacji: blizna czysta, wartownik czysty i 3 węzły wycięte przy okazji czyste. Nie ma dziada! Jest więc szansa, że i Twoje będą czyste.
Cytat: | bo jak po sprawdzałem to moje wyniki nie rokuja dla mnie dobrze. |
Wszystkich którzy wymyślają jakieś rokowania powinno się karać. Nie czytaj statystyk. Chyba każdy na tym forum powie Ci, że każdy przypadek jest inny. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze (wiem, wiem - łatwo się mówi).
Cytat: | Normalnie jak dla mnie wyrok śmierci :( |
Też tak to odbierałam. Wiem, co przeżywasz... Mam nadzieję, że szybko się z tego podniesiesz, że nie wpadniesz w spiralę rozpaczy bo teraz trzeba działać, walczyć. Ktoś mi kiedyś napisał ,,O życie wojna!" i te słowa stały się moim mottem życiowym (obertas, pozdrawiam przy okazji!)
Trzymaj się
A. |
|
|