1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Lęk i wyrzuty sumienia |
asia19
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4330
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-12-06, 16:48 Temat: Lęk i wyrzuty sumienia |
Miewam podobnie. Jest mi przykro, że jak gdzieś wyjeżdżam nie biorę ze sobą Rodziców. Jest mi źle, że jem coś pysznego z myślą, że mój Tata nie może tego zjeść. Czasami jest mi przykro, kiedy idę na kawę. Sama. Jest mi bardzo ciężko, kiedy jadąc do siostry czy gdzieś w Polskę Mama płacze (cóż, zawsze tak ma...). Ale myślę, że to normalne! Choroba Rodziców ciągle siedzi w mojej głowie. Z drugiej strony zawsze staram poświęcać się dla nich maksimum swojego wolnego czasu, kupować im ulubione produkty, dbać o nich jak najlepiej. Te chwile zdecydowanie przeważają. Cieszę się perspektywą wspólnych Świąt i Sylwestra. Ciągle wspominam wrześniowy wypad nad Morze. Cieszę się, jak Rodzice się cieszą. Choć tych chwil nie jest astronomicznie dużo to mimo wszystko nie czuję się podle. Chcę i będę robiła dla Rodziców ile tylko będę mogła.
[ Dodano: 2011-12-06, 16:50 ]
I powiem Wam, że pod koniec sierpnia byłam na kilkudniowym festiwalu muzycznym i to było super oczyszczające wydarzenie. Spotkanie ciekawych ludzi, zdystansowanie się od choroby Rodziców. Wiedziałam, że nie dzieje się im krzywda, a ja wreszcie oderwałam się od tej rzeczywistości. |
|
|