1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 12
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
awilem

Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-07-08, 07:07   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Świetnie Cię rozumiem. To ciężki okres, moja mama choć zmarła prawie pół roku temu to cały czas mam wrażenie, że jak przyjadę z pracy to mnie przywita w drzwiach, wtedy jest mi jeszcze gorzej. Ale czas leczy rany i tak myślę, że moja mama nie chciałaby abym cierpiał po jej odejściu tylko wspominał te dobre chwile, które razem spędziliśmy i tak samo na pewno Twój tato.
Trzymaj się.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-07-02, 07:23   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Cytat:
Monika,
nie obwiniaj się za nic, tyle ile poświęciłaś tacie w ostatnich miesiącach - to bezcenne okazanie troski i miłości, z pewnością kiedyś to dobro powróci do Ciebie :)
trzymaj się i pamiętaj - zrobiłaś wszystko by tata nie cierpiał a teraz masz dbać o SIEBIE :)
bądź silna jak dotychczas, dałaś wystarczające dowody, że potrafisz :)
Łysy

Ładnie napisane.

Od siebie mogę dodać tyle Moniko, że nie ma co się dziwić. Śmierć najbliższej osoby to przeżycie, które odciska swoje piętno w psychice bardzo mocno i wyraźnie więc wcale nie zwariowałaś tylko odreagowujesz. Im bardziej jest się z kimś związanym tym bardziej jego odejście jest ciosem.
Pozdrawiam serdecznie, trzymaj się.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-17, 13:31   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Tata już nie cierpi, nie był sam. Przyjmij moje kondolencje.
Odszedł na zasłużony odpoczynek choć Wasze serca pewnie krwawią.
Niech spoczywa w pokoju.

[*][*][*]
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-17, 08:49   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Na większość pytań niestety nie znajdziesz odpowiedzi. Choroba, śmierć bliskiej osoby jest straszna dla najbliższych ale tak to wszystko jest skonstruowane.
Bądź przy Tacie i tak jak Jusia pisze chyba lepiej dla Taty, że nie jest w pełni świadomy bo by tylko niepotrzebnie cierpiał.
Trzymaj się mocno.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-11, 11:29   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Trzymaj się, ciężki okres przed Wami. Potrzeba Wam dużo siły.
Pozdrawiam
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-01, 22:28   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Nie masz za co przepraszać, bezsilność w chorobie nowotworowej jest okropna.
Trzymaj się
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-04-29, 18:13   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Przykro mi bardzo, że chemia nie zadziała jak powinna.
Trzymajcie się.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-02-09, 21:08   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Jestem przekonany, że teraz to już pora tylko na uśmiech.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-12, 21:16   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Chemioterapia jest leczeniem bardzo obciążającym chorego i powoduje wiele dolegliwości. Ale jaki przeciwnik takie leczenie.
Pozdrawiam
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-05, 20:38   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Z tego co ja wiem to wynik histopatologiczny określa tylko budowę komórkową raka. Natomiast stopień zaawansowania to składowa wielu czynników:

1. zajęcia węzłów chłonnych
  2. naciekania struktur
  3. wielkości guza
  4. przerzutów odległych

Na tej podstawie można określić stopień zaawansowania choroby.
Pozdrawiam
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-05, 08:48   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Monika to nie jest tak, że nikt nie czyta Twoich postów bo sądzę, że są czytane przez wielu forumowiczów w każdym bądź razie napewno przeze mnie.
Natomiast czasami coś ciężko idzie pisanie, czasami nie ma pod ręką jakiejś rozsądnej rady, w zdecydowanej większości forumowicze tutaj piszący to osoby walczące z nowotworem swoich najbliższych bądź bezpośrednio zmagające się z chorobą nowotworową i również mają prawo do tego by mieć dni lepsze lub gorsze.
Trzymam mocno kciuki, żeby leczenie przebiegało jak najbardziej pomyślnie.
Pozdrawiam ciepło, trzymaj się.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-12-02, 21:12   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Witam, strasznie mi przykro, że musisz się zmagać z tym choróbskiem.
Ja słyszałem ( od lekarza ), że żadnych witamin nie powinno się podawać w chorobie nowotworowej, słyszałem o tej witaminie ale ja to wkładam między bajki.
Pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron