1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Klarysa - komentarze (vf7, vf8) |
butterfly
Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 51232
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-08, 12:18 Temat: Klarysa - komentarze (vf7, vf8) |
Klaryso, moim zdaniem nie przegraliście, bo zrobiliście dla Magdy wszystko, co było możliwe, najlepiej jak tylko potrafiliście. Magda jest otoczona troską i miłością, a to bardzo ważne. Na pewne rzeczy zwyczajnie nie możemy wpłynąć, niestety.
Jednak teraz, jeśli tylko szpital może jej pomóc (przede wszystkim chodzi o poczucie bezpieczeństwa i zminimalizowanie cierpienia), to warto tam się zwrócić.
Nie wiem, co Magdzie nie pozwala odejść. Ona trwa, wbrew wszystkiemu, choć straszliwie się męczy. Może jest coś, czego nie powiedziała mężowi, bliskim, może jakaś myśl nie daje jej spokoju? A może podświadomie (nie wiem, tak tylko gdybam) boi się o Was? Nigdy nie wiadomo, co siedzi w duszy człowieka.
Codziennie myślę o Was i pamiętam w modlitwie. |
butterfly
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-07, 11:10 Temat: Klarysa - komentarze (vf7, vf8) |
Klaryso, pamiętam o Magdzie, o Was, modlę się, by Jej cierpienie już się skończyło i o siły dla Was, byście mogli przejść przez ten trudny czas. |
butterfly
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-03, 11:52 Temat: Klarysa - komentarze (vf7, vf8) |
Klaryso, czytam Waszą historię od początku, tak bardzo mi przykro, że to się tak potoczyło...
Co do spraw majątkowych, mąż i rodzice mają prawo do dziedziczenia -jeżeli Magda nie wskaże innego spadkobiorcy. Mąż jest głównym spadkobiorcą.
Rodzice dziedziczą 2/3 części liczonej od połowy wartości masy spadkowej - o ile się nie mylę.
To co napisałam wynika z zasad dziedziczenia ustawowego.
Przytulam mocno. I życzę siły, byście mogli przejść przez ten trudny czas. |
|
|