1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca
crayzy

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 17209

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2020-01-18, 21:18   Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca
Walcze2020
Kochana, nie raz i nie dwa jeszcze zaplaczesz, dokładnie tak jak ja. Rozumiem Cię bardzo dobrze.
Do puki nie dopadło to ustrojstwo mojego taty nie wiedziałam jaki ma wpływ na rodzinę.
Teraz mogę śmiało powiedzieć że my chorujemy razem z nim, a moz3 i bardziej!
Czeka Was bardzo trudny czas. Ale pamiętaj że jesteś podporą, filarem i Ty musisz być silna i pokazać że się da, że razem dacie radę.

Co do wyników, badanie Pet polega na podaniu środka chemicznego wraz z glukozą. W miejscu gdzie występuje nowotwór "świeci" i jest opisane jako SUW .
Niestety twój tata nie miał badania Pet.
Nie było też badania brzucha oraz miednicy małej. Powinniście się o nie postarać aby stwierdzić czy są przerzuty odległe.

Mimo wszystko należy pamiętać że chorobę sklasyfikowane jako cT4, czyli bardzo duży stopień zaawansowania i podana chemia prawdopodobnie będzie tylko chemia paliatywna, aby zwiększyć jakoś życia i daj Boże jeszcze je wydłużyć.

Wiem, że nie takich informacji oczekiwalaś, niestety, ale na chwilę obecną nie ma lepszych.

Pocieszające jest to że moja teściowa wczoraj była na konsylium, i powiedziano jej że będzie mieć chemię ale nie ma szans na uzdrowienie. Mimo wszystko ta chemia może jej przedłużyć życie nawet o kilka lat. Więc tego się trzymajmy i bądźmy dobrej myśli.
Pozdrawiam
crayzy

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2020-01-17, 16:01   Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca
Witaj,
Jak już sama napisałaś wiesz że trafiliście na trudnego przeciwnika.
DRP niestety nie daje dużych szans, że względu na dynamikę wzrostu i przezuty.
U Twojego taty zdiagnozowano 4 stopień zaawansowania.

Wg statystyk macie szansę na 2 letnie przeżycie od 2 do 40 %.
Ale to są statystyki A Wy macie sile do walki więc życzę przynajmniej 3 lat!...A i więcej jeżeli się uda🙃

[ Komentarz dodany przez Moderatora: missy: 2020-01-20, 14:34 ]
T4 to nie IVst. zaawansowania! Proszę nie mylić tych pojęć.

crayzy

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2020-01-16, 17:16   Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca
Kochana,
Z dodaniem plików jest problem i trzeba to zrobić na "pieszo", czyli wpisać ręcznie.
Bez tych wyników trudno się odnieść do twoich pytań.
Pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron