1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pierwsze Swięta bez bliskich ??? |
czkawka
Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 42199
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-01-04, 22:08 Temat: Pierwsze Swięta bez bliskich ??? |
maka1982, nie bój się. Nic mu nie będzie. Oni zawsze spadają na cztery łapy.
Pomyśl o sobie, przecież jesteś bardzo ważną osobą. Pomyśl dla siebie, dla dzieci.
Trzymaj się |
czkawka
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-01-02, 19:10 Temat: Pierwsze Swięta bez bliskich ??? |
maka1982, bardzo Ci współczuję. Znam ten problem bardzo dobrze, jestem DDA a teraz także współuzależniona z powodu picia brata. Przepraszam jeśli Cię urażę, ale nawet jeśli dzieci są małe to rozumieją dużo i widzą więcej niż nam się zdaje. Jest to problem i sam niestety się nie rozwiąże, ale warto spróbować.
Alkoholik jest mistrzem manipulacji i chociaż nie podnosi ręki to krzywdzi w inny sposób- psychicznie, emocjonalnie a to nie pozostaje bez echa.
Możesz próbować namówić męża na leczenie, ale to on sam musi chcieć zerwać z nałogiem.
Dobrze abyś zrobiła coś dla siebie, warto zapisać się na terapię dla współuzależnionych. Ja zaczynam dopiero leczenie i żałuję, że zdecydowałam się na to dopiero teraz, bo widzę jakie szkody wyrządziło picie mojego ojca w mojej głowie, psychice i kiedy do picia wrócił mój brat powiedziałam dość!
Będę trzymać za Ciebie kciuki, obyś znalazła siłę i poparcie wśród najbliższych. |
czkawka
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-12-24, 21:27 Temat: Pierwsze Swięta bez bliskich ??? |
Ciężko jest potwornie....
Soju, słucham Niemena i przestać nie mogę i ryczę jeszcze mocniej, dziękuję za ten kawałek.
Życzę Ci dużo siły |
|
|