Autor |
Wiadomość |
Temat: WYNIKI MAMY |
daria21
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 30814
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-01, 23:24 Temat: WYNIKI MAMY |
Dziekuje Ewelino za slowa wsparcia, zawsze moglam tu na tym forum uzyskac od Ciebie cieple slowa. Moj chlopak.musial wyjechac, tata wpadl w wir pracy, ja dzis tez do niej wrocilam choc w czwartek ide na L4 mam zabieg, jeszcze zapisujac sie na.niego mowilam.ze.chce na.miejscu i do.domku by zajac sie Mama... Tez tlumacze sobie ze jest prZy Nas i najwazniejsze ze juz nie cierpi... Codziennie jestem u niej i rozmawiam z Mamcia... Niewyobrazalnie mocno ja.kocham mam.22 lata jeszcze wiele muSze sie.w zyciu nauczyc... wierze ze bedzie blisko mnie.... |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-28, 22:53 Temat: WYNIKI MAMY |
Dzis pożegnaliśmy mamusie... czuje pustke, mam wrazenie jakbym nie byla na tym pogrzebie, to tylko zly sen... A mamcia zaraz wroci ze szpitala i bedzie jak zawsze... Zylam nadzieja do samego końca... Nawet gdy bylo juz bardzo zle nie dopuszczalam takiej mysli ze nie bedzie jej z nami. Mama była zwariowana osoba wszedzie bylo jej pelno...Nie potrafila usiedziec spokojnie...pamietam jak dzis gdy w listopadzie musiała jechac na badania bo tygodniu bylo zle, pamietam nasza rozmowe, ciagle przed oczami mam jej walke... Odebranie wyniku, onkolog, chemia... I naswietlanie... Potem bezradnosc w momentach gdy cierpiala ... i szczescie gdy na jej twarzy goscil usmiech... Mama zmarła przy swojej najstarszej córce, 20 min po tym jak razem z tata wyszlismy z oddzialu... By jechac do domu, wróciliśmy lecz mamcia juz odeszla potem siedzieliśmy przy niej jeszcze 2 godz... Wciaz nie wierze ze juz nigdy cie nie uslysze, nie dotkne nie porozmawiam z Toba mamusiu codziennie ciebie brak:-( |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-25, 23:56 Temat: WYNIKI MAMY |
Mama odeszla,dzisiaj pare minut po 20... Bylam z nia caly dzien wczoraj i dzisiejszy wieczor... Mamo tak bardzo ciebie brakuje tydzien temu jeszcze smialas sie z nami skladalas mi zyczenia urodzinowe a dzis juz cie nie ma niepojmuje tego... jestes najcudowniejsza mama, dziekuje ze przez 22 lata pomagalas odnalesc droge,w zyciu, jeszcze tyle chcialam ci powiedziec ... Tyle razem przezyc mamo ...kocham cie najmocniej w swiecie... Zawsze bede pamietac, dziekuje ci za wszystko |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-12, 21:14 Temat: WYNIKI MAMY |
Niestety musielismy zrezygnowac z tomografu, mama trails na oddzial opieki paliatywnej, musiny pozmieniac leki, transtec, paracetamol I ketonal,nie dzialaja ...
Do tego mama byla 2 razy na pogotowiu:-( , niestety tylko mame nawodnili I wypuscili mimo tego ze miala dusznosci, poczulam ogromna bezradnosc I niemoc, bylo mi przykro I bolalo bardzo ze nie pomogl nikt mamie mam nadzieje ze na tym oddziele mamcia dostanie nowe leki I wroci do nas szybko<3 mamo mysle o tobie:-D |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-21, 19:49 Temat: WYNIKI MAMY |
Jestesmy juz w kontakcie z lekarzem beda zmieniane leki mamcia 12 jedzie na rezonas 17 bedzie decyzja o nastepnym naswietlaniu... Tak bardzo sie tego boje, czuje ze mama tez widze to w jej pocztach, chcialabym cofnac czas o rok i zatrzymac go na zawsze! Kocham cie mamo<3 |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-18, 09:37 Temat: WYNIKI MAMY |
Tak mama jest pod opieka hospicjum, to lekarz z hospicjum tak kazal dawkowac transtec i paracetamol...mama w pon jedzie na kontrolę jest miesiac po naswietlaniu paliatywnym |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-17, 23:07 Temat: WYNIKI MAMY |
Wrocilam z urlopu wybralam sie na pare dni nad morzem, to był ciężki czas, myslalam ze choc chwileo tym zapomne...lecz to chodzi za czlowiekiem jak cien:'(... Mama czuje sie gorzej na apetyt ale bardzo boli ja lopatka po lewej stronie...pewnie to przerzut, ale tego sie nie dowiem bo wynikow juz zadnych nie robia:-( nie dziala transtec w dawce 52,5 ale mama na go podzielonego tak ze przykleja 3/4 jak ptztkleimy caly to wtedy duzo spi nie boli ja ale ona nie chce miec calego oprocz tego bierze3 tab paracetamolu ale to nie pomaga, prosze czy jest sposob by ja nie bolalo??? |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-24, 21:00 Temat: WYNIKI MAMY |
Witam, dawno juz tu niezagladalam...mama przyjela caly cykl naswietlan, byla w szpitalu 3 tygodnie. Jestesmy pod opieka hospicjum domowego za miesiac kontrola w szpiatlu. Mama czula sie dosc dobrze, choc tak bardzo chcialabym zobaczyc ja taka jaka byla w grudniu bardzo tesknie za takimi chwilami... I ten ból ktory rozdziera klatke gdy patrze jak walczy, gdy nie ma sily ... Ehhh... Dzis byl lekarz rodzinny mama ma apetyt ale boli ja ardzo zoladek, przepisal flumycon, nystatyne, nolpaze... Tam gdzie mama byla naswietlana przepisali duzo deksametazonu.... Wynikow nie mam bo noc szczegolnego niestety na nich nie ma... Kocham cie mamo<3 |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-03, 22:57 Temat: WYNIKI MAMY |
takze im ufam, gdy tylko bede miala wyniki opisze ....
jutro wstaje nowy dzien... Kocham Cie Mamo :*
[ Dodano: 2012-07-04, 23:11 ]
Tak mi pusto I cicho bez Mamci ... Tak smutno, jestesmy e ciaglym kontakcie telefonicznym. Dzis mama miala 1 naswietlanie powiedziala ze to nie boli, ale bala sie...nie moge czasem zniesc tego wszystkiego. Mama bedzie na naswietlaniu as do 18 lipca, juz nie moge sie doczekc kiedy ja o dwiedze:-) |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-03, 22:28 Temat: WYNIKI MAMY |
tak tylko ja pracuje zaczelam staz w aptece, narazie nie moge brac wolnego...:( a mama jest 80 km odemnie:(... a naczytalam sie o tych krwotokach przy DRP :( |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-03, 22:22 Temat: WYNIKI MAMY |
tego konkretnie nie wiem, pewnie bede wiedziala jak dadza wypi...na tym sie jz niestety nie znam jesli chodzi o naswietlanie... ale naswietlac maja przez 5 dni |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-03, 21:55 Temat: WYNIKI MAMY |
Mamcia trafila do szpitala dzisiaj, lekarze wyrazili zgode na naswietlanie. Mama ma byc tam ponad tydzien i maja naswietlac...szczerze boje sie od samego poczatku jak tata zawiozl Mame... prosze oodpowiedz na ile niebezpieczne sa naswietlania w przypadku takie zmiany? |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-29, 15:50 Temat: WYNIKI MAMY |
Mama byla z siostra ze skierowaniem na na swietlanie, lekarka powiedziala, ze moga ta zmiane naswietlic przez okres 2 tygodni, Mama nie wyrazila zgody na bo boi sie krwotoku, dala skierowanie na scyntygrafie ktorego mama tez nie chce...i powiedziala ze za 3 miesiace moga ja przyjac na oddzial :( nierozumiem tego naszego systemu w sluzbie zdrowia, tak naprawde to juz sie chore zaczyna robic! dobrze wie ze ona nie dozyje tego okresu bez zadnego lecznia...moja bezradnosc mnie niszczy patrze na mame lzy same plyna ... juz nie potrafie przy niej udawac ze jest dobrze :( |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-18, 21:25 Temat: WYNIKI MAMY |
Lekarz przepisal mamie transtec w wiekszej dawce, powiedzial ze mamie zostało. Niewiele czasu, chce teraz spedzac kazda chwile razem, lecz gdy patrze na mame wewnatrz w klatce czuje takie rozdarcie, to wszystko jest niesprawiedliwe umierac w takich cierpieniach... mama jest mloda kobieta to nie czas by odchodzic...kiedys bede brala slub, urodze dziecko i mamusi mojej ko hanej mamy nie bedzie przy mnie...:-( wszystkim bliskim i walczacym z tym wstretnym chorubskiem zycze wytrwalosci, cierpliwosci, duzo sily i jak najwiecej spedzonych chwil razem;-)... |
daria21
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-17, 18:18 Temat: WYNIKI MAMY |
jutro wybieram sie do lekarza rodzinnego, by przepisal mamie silniejsze leki p-bolowe. mame bardzo boli lewa lopatka, kregosłup i nie czuj nog:( tak bardzo chcialabym jej pomoc:(
kocham Cie Mamo:* |
|