1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 9
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
ela1

Odpowiedzi: 487
Wyświetleń: 112378

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-22, 12:01   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Bardzo mi przykro ::rose::
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-04-25, 13:19   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83, strasznie mi przykro, tak długo już tata walczy i myślałam, że jeszcze długo nic się nie zmieni na gorsze.
Trzymaj się :/pociesza:/
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-04-12, 22:34   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83, strasznie mi przykro.
kretka83 napisał/a:
Proszę, powiedzcie mi, jak żyć, jak sobie z tym radzić?

W Twoim wątku, w #4 DSS, bardzo pięknie Ci napisała :
Jeśli będziesz czuła się na siłach - spróbuj swoje aktualne emocje zamienić w silne postanowienie by pomóc ojcu. Pomóc - to znaczy być z nim, wyczuć czy chce porozmawiać, wysłuchać, przytulić, razem pomilczeć, razem się rozpłakać, powiedzieć mu po prostu 'kocham cię, jestem i będę z tobą, cokolwiek się wydarzy'.
Jeśli uda Ci się to, pomożesz i tacie i sobie.
- wykorzystaj czas na bycie z tatą i jemu podaruj swoje myśli, w jego stronę skieruj swoje pragnienia - w najbliższym roku będzie wiele, wiele okazji do tego by mu pomóc i go wesprzeć. Blisko spędzonych ze sobą chwil nigdy nie zapomnisz i nie będziesz żałować. Całe życie będą one za to skarbem, który będziesz pielęgnować w swoim sercu - czymś, czego nikt Ci nie odbierze.
Nie będzie Cię też teraz ani później dręczyć poczucie zmarnowanego czasu czy nie wykorzystanych chwil.
_littleflower_
Ja też nie wiem jak żyć i nie radzę sobie.
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-03-01, 15:19   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83, faktycznie 4 lata, to bardzo dużo.
Wydaje mi się, że tatuś wszystko w odpowiednim czasie miał robione, do tego rodzaj nowotworu i organizm nie obciążony innymi chorobami. Oczywiście, że nastawienie psychiczne bardzo dużo daje. W tej chorobie tak naprawde to nigdy nic nie wiadomo.
pozdrowionka dla tatusia :)
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-02-25, 23:32   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Spodziewałam się, że Tata będzie lepiej znosił tę chemię w tabletkach, bo dożylną znosił świetnie

Każda następna dawka chemii czy to dożylnej, czy doustnej to dalsze zabijanie komórek. Poprostu na początku radioterapii organizm jest silny i radzi sobie lepiej.
Dobrze, że tatuś sie nie poddaje.
pozdrawiam :sun:
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-01-19, 00:23   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Kretko co u Was ?
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2010-12-28, 19:32   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Tata regeneruje się genialnie wprost

To bardzo dobrze. Piszesz, że jest spokojniejszy, chyba uwierzył, że będzie dobrze.
Tak trzymać !
Trzymam nadal kciuki za Tatusia :uhm!:
pozdrawiam
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2010-12-10, 23:48   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Ja już trzymam setki kciukasków :uhm!:
ela1

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2010-10-10, 22:33   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83, masz moje bardzo, bardzo mocne kciuki
pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron