Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
evelinaswe
Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108457
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-07-16, 14:32 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory, mam pytanko czy tez masz cos takiego ze jak jesz np truskawki,czeresnie czy jakies owoce wykreca Ci szczeke ja nawet o tym pomyslec nie moge bo dostaje sciskoszczeku i jakby mi kazano ocet wypic wykreca mnie .Straszne to jest bo tak kocham owoce a tu nawet patrzec na nie nie moge.Moj dentysta mowi ze to sa skutki radioterapi i jeszcze dlugo moge to odczuwac jestem ciekawa czy ktos to tez ma czy mial i jak mozna na to zaradzic,jesli wogole mozna.Pozdrawiam milutko |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-08, 18:12 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Kiedy Ciebie czytam to mialam i po czesci mam nadal to co Ty mimo,ze jestem 9-cy po.U mnie to dodatkowy problem protezki mimo ze uzywam kleju wlasnie przez ta gesta sline nie trzymaja mi sie co powoduje problem z jedzeniem i nadal pije nutri drinki.Oczywiscie staram sie jesc co nieco ,niektore smaki czuje wiecej niektore mniej.Zupelnie nie smakuja mi cieple ziemniaki.Chociaz od paru dni zmuszam sie do mlodych z maselkie i twarozkiem,czy jajkiem ale to wszystko na sile bez uczucia smaku.Wogole "modle" sie nad jedzeniem i zdarzy mi ostygnac i odkladam na pozniej a to pozniej juz nigdy nie zjem.Dobrze ze masz apetyt jedz co Ci smakuje byle jesc z czasem bedzie napewno lepiej.Juz widze jest dobrze w porownaniu do mnie |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-31, 14:43 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Oj tatk,tak ja juz 9 mcy po radioterapi a czuje sie tak jak Ty po 3 tyg .Wiadomo,ze juz duzo pogoilo sie ale np nie moge poradzic sobie z jezykiem ciagle boli.Jestem strasznie wrazliwa na zimne napoje,owoce sa mi wszystkie kwasne strasznie na sama mysl juz mi sie buzia wykrzywia,no i takie rozne przypadlosci jak brak smaku -niektore smaki czuje a niektore nie.Mam strasznie wyostrzony zapach wiec jeste tego troche ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.Ja ide na kontrole 12.06 a juz tez sie boje.Pozdrawiam |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-19, 20:32 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
ja juz pisalam,ze sprawdzilam wiele kremow ale ten jest naprawde rewelacja Pharmaceris X podczas i po radioterapi ja go uzywam caly czas dr Irena Eris.a wracajac do jedzenia losos wedzony jest super i calkiem dobrze mi wchodzil |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-19, 14:05 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Czytam Ciebie a widze siebie jakbys byla moim odbiciem,cala chorobe ,radioterapie i teraz po jest toczka w toczke to co u mnie.Tez mialam apetyty,z tym,ze oczy widzialy a buzia nie chciala.Jak szlam po zakupy to jak wczesniej pelne siatki targalam ,zreszta tak mam do teraz.Mimo,ze lada moment bedzie 9-cy po to ja nadal mam problemy z jedzeniem i wlasnie nutridrinki mi zycie ratuja.Oczywiscie,ze staram sie jesc ale efekty sa takie,ze podziubie i koniec.Ale checi sie licza.U mnie na dodatek jest jeszcze problem,ze jestem bezzebna a protezki ktore mam to tylko chwilowe bo czekam na imlanty wiec to powoduje,ze jeszcze gorzej mi jesc.Ale dobrze,ze masz ochote na jedzonko i powoli bedziesz jadla wiecej i wiecej.Ja bardzo lubie rosolek z lanymi kluskami i warzywka do tego.Zycze Ci milego dzionka i SMACZNEGO!!!! |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-17, 18:55 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Wow jak sie ciesze,ze juz lepiej wlasnie o to chodzi aby znalezc ten zloty srodek ja tez kombinacje do dzis robie bo uwazam,ze okres choroby przechodzilam jak ciaze bo raz bylo lepiej raz gorzej i to samo z apetytami raz mialam ochote na cos a na drugi dzien nie moglam na to patrzec i cos innego mnie napadalo i urodzilam niemowlaka o imieniu "nowa nasto-latka " i jak noworodek ucze sie na nowo jesc i zyc bo moje zycie zmenilo sie o 180st |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-15, 14:14 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Ja przeciwbolowo bralam 4x po 2 panodile/bruss/ i 4xpo 2 tramadole i one mi pomagaly do tego oslonowe omeprazol |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-14, 15:07 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Tak jak Ci napisalam kup sobie caphosol,cena troche wygorowana ale sie oplaca,ja dostawalam do olukania buzi likodainhydroklorid 5mg/ml Oral Cleaner APL to jest w olynie i mialam plukac 5-10mililiterpozniej mam Xylocain visös 20mg/ml to jest gel znieczulajacy i tego 5-10mililiter i jeszcze mam krem lidokain APL 5% tez znieczulajacy jezyk i buzie popytaj lekarza czy cos takiego zna gdyby co moge napisac sklad tych lekow .Gdyby to bylo mozliwe przeslala bym Tobie ale w paczce pozbijalo by sie
[ Dodano: 2012-05-14, 16:08 ]
viskös mialo byc |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-16, 20:49 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
małgosia_43,
Ja skonczylam naswietlania 22 wrzesnia i tak jak Malgosi wypadly mi tylko z tylu przy szyi teraz juz mam troche odrosniete ale za to ze brakuje mi witamin pekami wychodza mi wlosy juz kupilam roznosci i nadal bez efektu chyba dopiero jak zaczne normalnie jesc uspokoi sie to ale poki co linieje strasznie |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-16, 13:02 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Dasz rade nie martw sie strach ma wielkie oczy.Ja tez jak wojak odcinalam dni do konca a to juz 7 mcy po czas sreasznie szybko ucieka.Wiadomo,ze w takich sytuacjach wlecze sie ale masz juz blizej nic dalej 3mam kciuki za Ciebie.Pisalam do Ciebie na pw jak zalatwiasz te nutri drinki bo ja jutro lece do PL i wlasnie bede musiala je zakupic bo lece samolotem i nie dam rady ich wziasc ze soba |
evelinaswe
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-13, 16:14 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory,
Ja jestem juz 7 mcy po radioterapi i nadal zyje dzieki nutri drinkom a spie po 16-18 godz a wstaje z rozsadku a nie ze mi sie chce.Wczoraj bylam na badaniach kontrolnych i lekarz powiedzial ze to normalne jest ,a poza tym mam za malo hemoglobiny bo i skad mam ja miec jak praktycznie nic ciekawego z witaminami nie jem |
|