1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak plaskonablonkowy pluca lewego |
ewka1
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5032
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 09:39 Temat: Rak plaskonablonkowy pluca lewego |
Chciałabym bardziej pomóc merytorycznie,ale u nas bardzo szybko się wszystko potoczyło.Nie mniej jednak mieliśmy do czynienia z wysiękiem nowotworowym i wiem, czym to 'pachnie'.
Napisz gdzie leczy się Twoja Mama,może ktoś inny z forum ma doświadczenia z tą placówką.
Moim zdaniem kontrolne TK po chemioterapii powinno być wykonane. |
ewka1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 08:06 Temat: Rak plaskonablonkowy pluca lewego |
Aniu, ten płyn w worku osierdziowym sprawia,że człowiek szybko się męczy.Mój Tato po przejściu zaledwie 5-ciu kroków był tak zmęczony,jakby biegał na czas w jakiś zawodach.Tego płynu było coraz więcej niestety.Serce w takich warunkach ciężko pracuje,powiększa się,a to niestety nie jest dobrze.
Być może u Twojej Mamy tego płynu jest jeszcze mało skoro dostaje tylko antybiotyk.
Nie wiem.Trudno też powiedzieć cokolwiek bez badań obrazowych takich jak tomografia komputerowa klatki piersiowej.Wiesz kiedy Mama miała ostatnio zrobioną tomografię?
Pozdrawiam Cię ciepło. |
ewka1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-18, 20:09 Temat: Rak plaskonablonkowy pluca lewego |
Witaj Aniu.
Płyn w worku osierdziowym to prawdopodobnie wysięk nowotworowy.Czy mama szybko się męczy,czy ma opuchnięte nogi/stopy?
Masz aktualne badania?Było wykonane tylko rtg klatki piersiowej? |
|
|