1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz piersi |
gaba
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5515
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-08-18, 21:01 Temat: Guz piersi |
Centrum Onkologii jest jedno, kliszę z tą mammografią też trzeba zabrać na wizytę. |
Temat: Guz piersi |
gaba
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5515
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-08-18, 19:45 Temat: Guz piersi |
Ten wynik to już jest powód do zgłoszenia się do lekarza POZ żeby wystawił kartę DiLO (tzw zielona karta diagnostyki i leczenia onkologicznego) i z tą kartą trzeba zgłosić się do Wrocławia. Można gdzie indziej, ale po co leczyć się fragmentarycznie w różnych ośrodkach. Tak to napisałam jakby było wiadomo że to rak, ale tu jeszcze nic nie jest wiadome - jest podejrzenie i właśnie ta karta służy do tego żeby szybko zweryfikować takie podejrzenie. A poza tym różne ośrodki lubią żeby biopsję robić tam gdzie później będzie leczenie.
Czy ginekolog nie proponował skierowania na mammografię?
Droga do zmiany lekarza i ośrodka jest zawsze. To raczej pacjenci mają tendencję do trzymania się "na razie" swojego lekarza. Ja natomiast jestem zwolenniczką dobrego początku, po prawidłowej diagnozie i ustaleniu jakie ma być leczenie można się przenieść gdzieś bliżej. |
|
|