1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: jestem załamana |
gaba
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7054
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2017-02-06, 16:58 Temat: jestem załamana |
Ślub to jest bardzo ważna sprawa, ja na Twoim miejscu dałabym już teraz lekarzowi kartkę z terminem ślubu i tego krótkiego wyjazdu. To spokojnie można uwzględnić robiąc plan leczenia Natomiast powinnaś poważnie rozważyć swoje plany prokreacji, jak Ci już pisałam przy takim guzie to bardzo ryzykowne, porozmawiaj o tym z lekarzem. |
Temat: jestem załamana |
gaba
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7054
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2017-02-05, 18:08 Temat: jestem załamana |
Wznowa w takim terminie to nie jest nic nowego, ale ognisko które prawdopodobnie zostało przeoczone i oparło się radioterapii i chemioterapii.Nic nie piszesz ale miałaś chyba operację oszczędzającą pierś i nie usunięte wszystkie węzły z pachy. Lekarze tak oszczędzająco podchodzą do młodych kobiet i czasami się nie udaje. Teraz niestety trzeba będzie powycinać wszystko.
Nic nie napisałaś czy miałaś hormonoterapię, twój guz jest zależny od estrogenów i może okazać się konieczne wcześniejsze wejście w menopauzę.
Tak czy inaczej dopóki jest to wznowa miejscowa to ciągle są szanse na trwałe wyleczenie, ale teraz powinnaś leczyć się w miejscu które ma w szyldzie "Breast Cancer Unit"
I nie bądź taka ambitna jeżeli chodzi o dom, odpuść trochę i zadbaj o zdrowie psychiczne - rozrywki. |
|
|