1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: jak to przetrwać? jak wspierać gdy nie ma się siły? |
gaba
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7894
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-06-19, 22:50 Temat: jak to przetrwać? jak wspierać gdy nie ma się siły? |
Przeczytałam Twój zasadniczy wątek i trochę pozazdrościłam Ci tej niesamowitej energii, przytomności umysłu i konsekwencji. Wykonałaś olbrzymią pracę i to zaprocentuje, możesz z czystym sumieniem powiedzieć sobie "zrobiłam wszystko co możliwe". Teraz nadszedł moment w którym musisz przyjąć do wiadomości że istnieją rzeczy na które nie mamy wpływu i trzeba poddać się temu z godnością. Czujesz się wyczerpana i bezsilna, ale wytrzymasz, nie załamiesz się, bo taki masz charakter, to przebija z Twoich postów. Paradoksalne, ale to że zawaliły Ci się inne sprawy może być "przykrywką" dla Twojego wyglądu. Ja bym porozmawiała o tym z mamą, zamartwiając się o Twoje sprawy będzie mniej myślała o swojej sytuacji, i to na pewno lepszy temat do rozmowy niż omawianie kolejnych wyników. Tak długo jak tylko można daj jej poczucie uczestniczenia w innych aspektach życia oprócz choroby. Cóż mogę Ci jedynie życzyć: Trzymaj się |
|
|