1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
gaba

Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108457

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-03-21, 19:16   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Jadasz jajka? Mają najbardziej zbliżony do ludzkiego skład aminokwasów, cholesterolem się nie martw bo to tylko kilka tygodni. A ja (jadam mięso) z okazji radioterapii dodałam tylko do swojej normalnej diety duży jogurt codziennie. Moja rada to pchaj w siebie jak najwięcej na początku bo z racji lokalizacji to w miarę upływu czasu będziesz na coraz ściślejszej diecie. Trzymaj się
gaba

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-19, 13:44   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Powodzenia!!!!!!!!
Jak widzę Twój avatar to za każdym razem posyłam mu całuska.
gaba

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-17, 09:45   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Jeżeli przeszłaś pełny cykl szczepienia na żółtaczkę (2 lub 3 zależne od schematu) to nic nie musisz, jeżeli darowałaś sobie ostatnie - to niestety wszystko od początku.
Każdy radiolog tak pisze (4 tyg, 3 mies itp) jeżeli nie jest pewny, ale lekarz widocznie doszedł do wniosku że już by zniknęło (ostatecznie trochę to trwa) jakby miało zniknąć. Trzymaj się
gaba

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-16, 21:10   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
W onkologii jest zasada że diagnostyczna jest tylko biopsja w której wyszedł nowotwór, biopsja ujemna niestety często jest fałszywie ujemna. Lekarz nic Ci nie powiedział ale wpisał Cię na zabieg, myślę że tu tkwi różnica, usunięcie tego guzka to byłaby operacja, a wycinek to tylko zabieg. W tej okolicy nie bardzo są możliwości wycięcia całości z marginesem bez skutków ubocznych, więc lekarz nie chce Cię na to narażać jeżeli nie ma pewności że to rak.

Inna sprawa że ja sobie nie wyobrażam żebym podpisała zgodę na zabieg jeżeli lekarz mi nie powie co chce ciąć, jak szeroko i czy jest ryzyko jakiejś dysfunkcji. Pozdrowienia

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron