1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guz neuroendokrynny trzustki
gabi30

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7654

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-03-12, 13:40   Temat: Guz neuroendokrynny trzustki
Witaj Wrotka!
Jak słusznie zauważyła Missy , należy ustalić czy na pewno mamy do czynienia z guzem neuroendokrynnym, jeśli tak to jakim i wtedy lekarze podejmą decyzję co dalej. Dziwne jest to, że w drugim hispacie piszą o neuroendokrynnym, a wszystkie badania endokrynologiczne masz w normie. To samo dotyczy scyntygrafii guzów neurohormonalnych. We wnioskach podają najmniej prawdopodobny proces neuroendokrynny. Ja miałam guz w ogonie trzustki. Nie będę się rozpisywac o sobie, zawsze można zajrzć na mój wątek.
Jak dla mnie za dużo rozbieżności w wynikach. Podajesz też troszkę za mało danych.
Przepisz ( jeśli nie masz możliwości zeskanowania) dokładnie oba hispaty, badania jakie wykonano Ci na endokrynologii, spróbujemy trochę "odczarować " tą zagadkę. Wiemy, my chorzy, że guzy neuroendokrynne są ciężkie do wykrycia, ale dają pewne objawy w zależności od rodzaju guza. Ja choruję na raka neuroendokrynnego Gastrinoma G3. Badania na endokrynologii już pierwsze dwa, czyli chromogranina A u mnie była powyżej 1000 przy normie do 150pg/ml, natomiast gastryna była jeszcze wyższa, obecnie wynosi 2480pg/ml przy normie 23-115 pg/ml. Tylko u mnie proces chorobowy jest zaawansowany. Na początku drogi jaką teraz przebywasz, badania obrazowe, w tym TK nie pokazywały guza w ogonie, natomiast specjalista od USG go znalazł. Zrobiono mi EUS z biopsją przezżołądkową. Podsumowując dziś jestem po całkowitej resekcji żołądka, części ogona trzustki.
Proszę przepisz te wyniki, to bardzo ważne dla ustalenia co się dzieje. Jak masz pytania pisz śmiało.
Pozdrawiam Gabi

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron