1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz lity nerki |
gabi30
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 43126
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-23, 04:56 Temat: Re: Guz lity nerki |
majaja napisał/a: |
Nerka lewa w części środkowej zmiana izoechogeniczna z ogniskiem hipoechogenicznym o średnicy 2,37 cm,
zmiana dobrze ograniczona z obfitym unaczynieniem.
|
Ten zapis USG jest niepokojący, tym bardziej że guz jest dobrze unaczyniony. Nie zostawiaj diagnostyki i zrób ten rezonans. Pisałam Ci swoją historię z tK i trzustką. Też nic nie znaleziono ,dopiero przy operacji się okazało ,że guz jest i to złośliwy. Więc jakbym czekała nie wiadomo jak długo róznie mogłoby się to skończyć. tyle ode mnie,zrobisz jak zechcesz,ale to Twoje zdrowie.
Pozdrawiam Gabi |
Temat: Guz lity nerki |
gabi30
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 43126
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-22, 07:23 Temat: Guz lity nerki |
A ja wtrącę swoją historię w dużym skrócie . Miałam na USG wykryty guz na trzustce, dokładnie w ogonie trzustki.Guz był niewielki bo miał tylko 1cm. Potem było badanie EUS z próbą pobrania biopsji z guza. Niestety się nie udało, ale w EUS guz był również widoczny. Następnym krokiem było TK. I tu wielkie zaskoczenie: trzustka prawidłowa, bez zmian ogniskowych. Byłam w kropce, lekarze również. Twierdzili,że TK dokładniejsze, więc prawdopodobnie guza nie ma.Trzy miesiące później miałam operację usunięcia żołądka. Po operacji chirurg operator przyszedł do mnie i powiedział ,że znaleźli guz na trzustce i udało się go usunąć z zapasem tkanki. Oczywiście po wszystkim dla własnego sumienia oddałam płytę z TK do innego radiologa i okazało się,że ten drugi radiolog guz jednak zobaczył. Mogłabym napisać całą historię jak się to skończyło,ale to Twój wątek i nie chcę zaśmiecać.
Pozdrawiam ale nie zostawiaj tego tak, może zrób ten rezonans pokazująć radiologowi opis USG |
|
|