1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
jaddy7
Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-04-10, 16:42 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
NIe wiem jak jest u twojej siostry pewnie podobnie jak I w moim przypadku lekarz przedstawil mi liczby w procentach od siebie dodal ze te liczby moga byc nieaktualne bo nastapil postep w onkologi wiec on uwaza ze chorzy said maja duzo wieksze szanse nastepnie dostalam broszury do przeczytania zeby wybrac swoje leczenie ! bez zadnej wiedzy medycznej pacjent ma decydowac o dalszym leczeniu moj przypadek nie byl tak powazny wiec zdecydowalam z pomoca osob ktore sa w podobnej sytuacji jedno wiem tesknie za polskim lekarzem w polsce z czego pamietam to naprawde lekarze lepiej wszystko wytlumacza poradza podpowiedza zycze zeby wszystko potoczylo sie jak najlepiej |
jaddy7
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-13, 17:41 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
czytam twoj post bo tez sie troche boje bo mam problem z watroba mialam zrobione mnostwo badan ktore wykluczyly czerniaka ale i tak na koniec doktor po tym jak meczylam go o odpowiedz powiedzial ze na dzien dzisiejszy nauka nie jest w stanie dac 100% odpowiedzi bo medycyna taka nauka nie jest
jesli chodzi o ten przezut do mozgu to lekarze nie moga powiedziec napewno bez badania histopatologicznego i tylko moga podejrzewac ale takie pytania to musicie kierowac do swoich lekarzy domagac sie odpowiedzi od nich my na internecie nie znamy dokladnych wynikow badan twojej siostry Najwazniejsze to znalesc lekarza ktorego polubicie i ktoremu zaufacie moj lekarz mial melanome 7 lat temu i ja czuje sie bardzo dobrze ze mnie leczy bo mu ufam
informacje o bialku s100 mozesz znalesc na pubmed.com strona jest po angielsku ale mozna przetlumaczyc przez google translator
wartosc 590 jest jakas dziwna jestes pewna ze to nie jest 5.90 Ten test jest robiony u ludzi z ryzykiem wystapienia melanomy ale o niczym nie przesadza bo wysoki poziom tego bialka moze tez wystepowac przy innych chorobach zwlaszcza problemach mozgu
musicie przestac myslec o najgorszym nic nie jest przesadzone zycze zeby ten 7mm w mozgu okazal sie nie zlosliwy a ponowne badania watroby by byly czyms zupelnie innym niz czerniak |
jaddy7
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-27, 16:42 Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm |
wszystko bedzie dobrze na tym forum nie znajdziesz duzo informacji bo w polsce nie ma dostempu do najnowszych terapi musisz czytac niemieckie forum jest mnustwo sposobow leczenia gamma knife il 2 ipi zolobraf jednom z najnowszych terapi to adoptive til cell transfer najwazniejsze to znalesc lekarza specjaliste od melanomy |
|
|