1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: DRP płuca prawego |
jana
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 6034
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 22:21 Temat: DRP płuca prawego |
dziękuję za szybką odpowiedź. Wiem że czas jest tu ważny i dlatego ten miesiąc trwa dla mnie wiecznosć. Od wyniku do wyniku. Bardzo bym chciała żeby było wszystko ok. Jeszcze raz dziękuję
[ Dodano: 2011-01-28, 22:32 ]
ktos mi powiedział "nadzieja umiera ostatnia". Ja i mąż mamy nadzieję że będzie dobrze. Zrobimy wszystko żeby tak było. Niesprawiedliwe jest tylko to że akurat obydwoje muszą na TO chorować.
[ Dodano: 2011-01-29, 19:53 ]
Jeszcze mam parę pytań. Czy możliwe żeby ten rak tak szybko się rozwinął? W kwietniu ubiegłego roku tesć miał robione rtg i było ok. Czy wyniki OB wskazują że może być cos nie tak? Tesć miał podwyższone OB już od kwietnia czy to już mogło zapowiadać że cos się dzieje? |
jana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 21:58 Temat: DRP płuca prawego |
Tesc tydzień przed Bożym Narodzeniem trafił do szpitala z bólami brzucha i ciężko mu było oddychać. Lekarze badali go w kierunku kardiologicznym bo jest po zawałach i bajpasach. Wypisali go mówiąc że jest wszystko ok. Na początku stycznia nadal miał bóle i dusznosci wtedy zrobili mu rtg i wyszło że ma cień na prawym płucu. Po tygodniu zrobili tomografię i okazało się że jest zmiana guzowata o srednicy 6 cm w sródpiersiu, przytchawiczo. We wtorek tj. 26 miał robioną bronchoskopię i wynik brzmiał tak jak podałam w pierwszym poscie. W poniedziałek ma jechać na konsultację do onkologa skonsultować jakie zastosować leczenie. Wiadomo tylko tyle że nie może być operowany. Najgorsze w tym wszystkim jest to że tydzień temu u teciowej też wykryto nowotwór macicy ale to już inny wątek. |
jana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 21:40 Temat: DRP płuca prawego |
dziękuję za informacje. Niezbyt dobre ale przynajmniej wiem cos więcej. |
jana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 20:35 Temat: DRP płuca prawego |
absenteeism napisał/a: | EBUS wykazało powiększenie węzłów chłonnych przytchawiczych dolnych prawych, które układają się w pakiety i uciskają żyłę główną górną, oraz powiększone węzły chłonne wnękowe prawe układające się w pakiet. |
czyli czy to bardzo źle? Oczywiscie dziękuję za odpowiedź |
jana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-27, 20:58 Temat: proszę o wyjasnienie |
Witam. Dzisiaj odebralismy wyniki tescia. Proszę o informaje o co w tym wszystkim chodzi. Rak drobnokomórkowy płuca prawego. Kontynuując badanie w systemie EBUS uwidoczniono pakiety powiększonych NL gr 4R śr. 35mm, uciskające VCS(bez cech ewidentnego nacieku npl ściany naczynia). Ponadto liczne w pakiecie NL gr 10R śr ok 30mm. Poza tym węzły chłonne niepowiększone.
[ Komentarz dodany przez: absenteeism: 2011-01-27, 21:37 ]
Wydzielam post do osobnego wątku, zgodnie z Regulaminem. |
|
|