1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak żyć dalej gdy ukochany zasnął na wieki |
joanna
Odpowiedzi: 145
Wyświetleń: 55147
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-04-01, 15:34 Temat: Jak żyć dalej gdy ukochany zasnął na wieki |
Długo nie mogłam zdobyć się na odwagę, aby wybrać się do Taty na cmentarz. I wyobraźcie sobie, że stało się coś jak dla mnie niesamowitego i ednocześnie przerażającego - spłonął grób taty. Musiałyśmy z siostrą tam pojechać posprzątać, zrobić wszystko od zera. Byłam tam naprawdę długo, trochę sobie "pogadaliśmy". Chcę wierzyć, że to On pomógł mi pokonać siebie... |
joanna
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-12-22, 13:30 Temat: Jak żyć dalej gdy ukochany zasnął na wieki |
Dziękuję Wam wszystkim. Jainko ja też tak czuję i chciałabym się do Ciebie przytulić. Czuję to tulenie mimo braku kontaktu fizycznego (w tym cała magia przede wszystkim Ciebie, ale tez i tego forum). Wieczorem rozmawiałam z moim synem, który wysłuchał naprzytulał, pograł na gitarze, powspominał dziadka. Trochę popłakaliśmy, trochę się pośmialiśmy i jest mi lżej. Więc w święta powtórzymy.
pozdrawiam
Asia |
joanna
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-12-21, 21:10 Temat: Jak żyć dalej gdy ukochany zasnął na wieki |
wiem, źe na wszystko potrzeba czasu a te święta mają szczególny urok. Takie rodzinne, a u nas właśnie odeszły dwie osoby, które wręcz kipiały miłością, w słowie i gestach. Kiedy chłopaki odchodzili najtrudniejsze sprawy chciałam brać na barki. Chciałam być dzielna, teraz gdy coś we mnie pękło mazgaję sie jak dzieciak. Drugi raz nie dałabym rady i to mnie wkurza najbardziej, plus pytania czy w taty chorobie nic mi nie umknęło |
joanna
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-12-21, 16:21 Temat: Jak żyć dalej gdy ukochany zasnął na wieki |
Poczytałam dziś ten wątek... Wydawało mi się już, że czas trochę podleczył rany po stracie Taty, ale chyba tak nie jest. Staram się nie chodzić na cmentarz , chyba, że wydarzy się coś szczególnego, co mnie tam kieruje. Cały czas zastanawiam się czy aby napewno zrobiłam wszystko by jemu pomóc. Do ostatniej chwili z nim byłam, gdy już odchodził we czworo (jego dzieci) trzymaliśmy go za ręce i mówiliśmy, że Piotruś (zmarły wnuk) wyciąga do niego rączki na powitanie. Tylko czy to Jemu pomogło???
pozdrawiam
Asia |
|
|