1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak szyjki macicy
jolapol

Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 49789

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-08-30, 22:35   Temat: Rak szyjki macicy
witam. haloperidol jest lekiem przeciwlękowym. chodzi o " otumanienie" , zeby człowiek się nie bał, był mniej swiadomy.moja mama dostawała go przed śmiercią. przepraszam, że to piszę, ale czasem trzeba spojrzec prawdzie w oczy. moja mama umarła z powodu raka szyjki macicy wykrytego za późno. ostatnie 2 tyg. dostawała właśnie ten lek na zmianę z morfiną. w ostatnim tygodniu w sumie co 4 godziny któryś podawałam, bo mama bardzo była niespokojna, miała zwidy, bywała agresywna i nie spała. po tych lekach wyciszała się.
życzę dużo siły , dla mamy ale i dla ciebie, bo opieka nad chorym nie jest łatwym przeżyciem- i nie mówię tu tylko o stronie fizycznej.

[ Dodano: 2012-08-30, 23:40 ]
to dziwne zachowanie chyba jest wynikiem leku. moja mama dzwoniła do mnie w nocy, czuła zapach gotowanej kapusty, widziała ludzi w kącie pokoju, nawet sie ich obawiała- że przyszli po haracz. jak siostra się dopytywała, bo nie rozumiała co sie dzieje, mama była agresywna.( ja rozmawiałam na jej poziome- np. ze zaraz ich przegonie, że są niegroźni, że sie pomylili. są nie u siebie itd.). potem snuła opowieści o zbudowanym domu- jej niespełnione marzenie życiowe.... ale ogólnie ja oceniam ten lek pozytywnie. mama była spokojniejsza, choć chwile były zaskakujące

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron