Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
kalina
Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-30, 08:46 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniczko ja również uważam że nie powinnaś robic sobie wyrzutów.Zrobiłas co było dla taty najlepsze aby nię cierpiał.Wiem że boli cię odejście taty,mój tato też zmarł 5 dni temu i bardzo dobrze to rozumie.My też prosilismy w szpitalu dla taty o morfinę, bo ból miał niesamowity,ale z tego powodu nie mam wyrzutów.Mam wyrzuty ale dlatego że mój tato umierał bez rodziny.
Serdecznie cię pozdrawiam. |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-23, 05:47 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniczko co u ciebie.? |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-19, 05:42 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika 30 wyrazy współczucia.Trudny dzień dziś dla ciebie.Trzymaj się.Będę z tobą dziś w modlitwie.Tylko tyle mogę.Pozdrawiam. |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-17, 06:43 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
MOnika 30 serdecznie ci współczuje i przytulam do mojego też obolałego serca.Przypuszczam,że na gorszy stan twojego taty ma wpływ morfina ,ona robi coś takiego że nie tylko łagodzi ból ale też człowiek jest bardziej nieświadomy (tak było w przypadku mojego taty,od kiedy nie bierze jest bardziej świadomy ale stan ciężki).Uważam że dla chorego lepsze jest to aby nie bolało,być jak najmniej świadomym i jak najwięcej spać i nie mieć lęków.Nie jestem lekarzem i może się mylę.Patrząc na tate jak jest teraz świadomy, ma taki ogromny lęk i wie, że dla niego nie ma ratunku to jest gorsze, niż kiedy widziałam go nieświadomego.
Pozdrawiam cieplutko.
Wiem twój tato jest jeszcze tak młody,ale wiedz że na śmierć nigdy odpowiedniej pory.Niezależnie od tego czy ma się 60,80 czy 100 lat |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-14, 05:31 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika30 bardzo dodrze cię rozumię ,mój tato też obecnie nie chce pić,jeść,brać leków nie tylko tabletek ale i wziewnych ,mówi że mu stoi coś w gardle i że go boli i że się udusi.Nasi rodzice mają podobne problemy.
Nie wiem co ci doradzić bo sama nie umię ale wiedz że wiem co teraz przechodzisz.
Pozdrawim cię cieplutko. |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-11, 11:28 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika 30 może twój tato poczuje się lepiej,kryzys może minie i tato zacznie pić i jeść.Lekarz z hospicjum zapewne zapisz jakieś zastrzyki przeciwbólowe i wszystko jeszcze może wróci do normy.U mojego taty też taki kryzys był do wtorku a teraz jest znacznie lepiej.Oby na dłużej.Wiem co czujesz ,współczuję i trzymaj się. |
kalina
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-03, 15:47 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Patrzeć na osobę bliską cierpiącą jest wprost nie do wytrzymania.Rozumię cię bardzo dobrze.Pozdrawiam. |
|