1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca |
karola784
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 17209
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-01-20, 00:57 Temat: Rak - Rak anaplastyczny drobnokomórkowy płuca |
walcze2020 napisałaś:
Cytat: | Ubolewam nad tym, że nie jestem tam z Nim, Tata mieszka tylko z Mama, do nich mam kilka godzin jazdy. I oczywiście będę wspierać, i robić co się da. |
Doskonale Cię rozumiem jak się czujesz, bo ja sama też nie mieszkam z rodzicami, a podroż do domu zajmuje mi przeważnie cały dzień. Nie zawsze mogę być z Tatą na każdej wizycie lekarskiej i przeważnie informacje jakie do mnie docierają są dla mnie mało dokładne.
Jestem pewna, że jak tylko będziesz miała okazję, to będziesz ze swoim Tatą. Absolutnie nie czuj się winna!!
Mój Tata walczy z chorobą już prawie 2 lata i też w rozpoznaniu ma raka drobnokomórkowego (tylko, że mój Tata ma go w prawym płucu). Wiem, że to rozpoznanie brzmi jak wyrok, ale ten rodzaj nowotworu naprawdę dobrze reaguje na chemioterapię i życzę tego z całego serca też Twojemu Tacie, abyście zyskali ten ekstra czas.
Oczywiście nie było łatwo, były dni lepsze i gorsze, ale przez tą chemioterapię zyskał sporo czasu (tak powiedział to onkolog na przedostatniej wizycie Taty). Za 3 tygodnie mój Tata zaczyna kolejny cykl chemii (będzie to już trzeci cykl). Zdaję sobie sprawę z tego, że statystyki nie są zbyt optymistyczne, ale my się nie poddajemy.
Serdecznie pozdrawiam. |
|
|