1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wypis ze szpitala .Guz wnęki lewej |
karolinka.k
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6658
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-06-11, 13:09 Temat: Wypis ze szpitala .Guz wnęki lewej |
Iwonko, wiem że chwytasz się wszystkiego co może dodać nadziei i nic w tym dziwnego.
Ale pamiętaj, że żeby mieć obraz sytuacji należy porównywać te same badania : RTG do RTG, TK do TK, robione na tym samym sprzęcie i najlepiej opisywane przez tą samą osobę.
Czytałam poprzednie wpisy, ale wg mnie nie można nic nowego wyczytać z tego RTG :(
[ Dodano: 2015-06-11, 14:13 ]
W nowym RTG nie ma nic o guzie, ale on jest, bo widział go lekarz w trakcie bronchoskopii (opisał go jako guz egzofityczny). |
Temat: Wypis ze szpitala .Guz wnęki lewej |
karolinka.k
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6658
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-06-11, 10:51 Temat: Wypis ze szpitala .Guz wnęki lewej |
RTG jest mniej dokładnym badaniem niż TK, więc nie bardzo jest co interpretować poza tym co jest napisane, czyli, że widać zagęszczenia, które być może są pozapalne.
[ Dodano: 2015-06-11, 11:53 ]
Brak objawów niestety o niczym nie świadczy, bo zdarza się tek, że pacjenci miewają najpierw objawy z innych narządów, w których są już przerzuty i dopiero po diagnostyce się okazuje że pierwotnym umiejscowieniem raka są płuca.
Nie chcę Ci "podcinać skrzydeł", ale niestety tak to wygląda. |
|
|