1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak jajnika
kina

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 30856

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-22, 21:19   Temat: Rak jajnika
Michal co u was slychac ?Mineły 3tygodnie co z leczeniem ukladu moczowego?Antybiotyki podzialaly, chemia pojdzie a moze juz poszla ?
kina

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-10-29, 21:31   Temat: Rak jajnika
kurcze czyli chemia narazie wstrzymana -oby jak najszybciej z tej infekcji zona wyszła i tę chemie wdrożono..Przy cisplatynie -pamiętaj , ze będzie metalowy smak w ustach i ze działa ona ( przynajmniej w moim przypadku ) bardziej rzygawczo oraz powodowała kręcenie się w głowie i wielkie nudności.Ten charakterystyczny smak metalu do dziś pamiętam -cokolwiek wtedy mogłam zjeśc smakowało jak puszka z gwoździami ..No i chemie tę musieli mi pózniej przerwac ze wzg na toksycznosc -moj szpik przestał pracowac -w zamienniku dostałam miesiąc naświetlan loży pooprecyjnej i wezłów chłonnych.Dzis robilam USG -w miednicy małej bez patologii.Mam nadzieje ze marker tez będzie stabilny i w normie .Moja remisja od podpiekania lampkami trwa juz 2,5roku i jak mawia mój genetyk mam już w jakiej intencji na kolanach do Częstochowy pielgrzymowac znajac stan wyjscia .Kazda z nas janiczków kolejnej wznowy sie lęka.Ale tez i kazda z nas chorych chce jak najdłuzej cieszyc się życiem.Pamiątka moja po rtx jest limfatyczny obrzek k.d.p. i dozywotnie drenowanie nogi z noszeniem specjalistycznych uciskowych pończoch (obecnie w ccl3) co do przyjemnosci codziennego wkładania czy noszenia moze nie należy , ale pozwala mi zyc .Przy cisplatynie mnie podawano dodatkowo lek mannitol jako chyba ochronę nerek .
kina

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-02-21, 00:09   Temat: Rak jajnika
jestem tez z rakiem janika G3 i IIIc i 22miesiace od zakonczenia leczenia czysta :) U nas zwyczajowo robia jeszcze oznaczenie poza standardowym Ca 125 dodatkowego markera HE4 z testem ROMA, moze warto o taka diagnostyke tez spytac?Ta choroba wymaga wiele pokory a leczenie cierpliwosci i wytrwalosci, ale pozwala cieszyc sie zyciem -a juz szczegolnie wtedy, gdy badania kontrolne wypadaja Ok.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron