1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak a wkładka hormonalna mirena |
lady_carrot
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4957
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-08, 11:18 Temat: czerniak a wkładka hormonalna mirena |
Cytat: | >Szanowna Pani,
W nawiązaniu do maila informuję, że nie ma żadnych przeciwwskazań do używania wkładki wewnątrz macicznej z hormonami przy rozpoznaniu czerniaka, jak Pani opisała. |
No to spokojna głowa takiej odpowiedzi się spodziewałam.
pozdrawiam |
Temat: czerniak a wkładka hormonalna mirena |
lady_carrot
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4957
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-08, 07:36 Temat: czerniak a wkładka hormonalna mirena |
Witaj na forum.
Odpowiedzi w tym temacie Ci nie udzielę, bo nie mam pojęcia... kiedyś gdzieś czytałam, że po czerniaku kobiety powinny odczekać z zajściem w ciążę etc. (z uwagi na wzrost pewnych hormonów, ale ile w tym prawdy to nie wiem...). Jeśli chodzi o hormony to ja przyjmuję hormonalną antykoncepcję doustną i po Twoim wpisie zaczęłam się zastanawiać czy to może mieć jakiś wpływ negatywny mój onkolog o tym wie i nic nie mówił. Chyba się zapytam z ciekawości.
Najlepiej poczekaj na odpowiedź profesora Rutkowskiego i daj znać jak już się czegoś dowiesz, bo to cenna wiedza dla niejednej z nas zapewne |
|
|