1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wynik RTG płuc / klatki piersiowej |
lewmarek
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6238
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-04-15, 20:11 Temat: Wynik RTG płuc / klatki piersiowej |
Rok temu, w styczniu miałem grypę. Ale to nawet prawdziwą grypą nie można było nazwać: trzy dni leżenia w łóżku z ,,temperaturą'' 38.5 stopni. Czwartego dnia obudziłem się jako nowonarodzony.
Jeśli jednak było jakieś zapalenie -- pal licho, zdarza się. Bardziej niepokoje się tymi zgrubieniami okołooskrzelowymi. Nie wiem w ogóle co to i na co może wskazywać.
[ Dodano: 2011-04-15, 21:13 ]
ela1 napisał/a: | lewmarek, zgrubienia okołooskrzelowe występują u osób mających problemy z oskrzelami, chorujących np. na przewlekłe stany zapalne, astme.
pozdrawiam |
OK, ale to raczej nie wskazuje na problemy nowotworowe? |
Temat: Wynik RTG płuc / klatki piersiowej |
lewmarek
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6238
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-04-15, 19:26 Temat: Wynik RTG płuc / klatki piersiowej |
"Zgrubienia okołooskrzelowe, pasma zwłóknień pozapalne przy górnym biegunie wnęki lewej, poza tym miąższ płucny bez zagęszczeń. Kąty przeponowo-żebrowe wolne''.
Od dwóch-trzech miesięcy mam czerwone gardło, ale nic poza tym. RTG było robione na poczet czekającej mnie operacji wycięcia guza ślinianki. Nie palę, wydolnościowo jestem OK, nic mnie boli, nie mam duszności etc. Słowo ,,pozapalne'' czytałem z wielkimi oczami: ja? zapalenie oskrzeli albo płuc? Kiedy, co, gdzie, jak?
Zastanawiam się czy coś niedobrego nie dzieje mi się z płucami... |
|
|