1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
lewmarek

Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108457

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-21, 22:59   Temat: Re: Guz szyi
kmis757 napisał/a:

Potwierdza się prawda o jakiej coraz częściej się czyta, że laryngolodzy po dokonanych operacjach w obrębie krtani nie kierują do onkologów uważając iż wystarczy zabieg operacyjny i na tym kończy się leczenie.

A to nie jest tak, że cokolwiek się wytnie (nawet migdałki z błahego powodu), to jest badane histopatologicznie?
lewmarek

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-16, 19:54   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
vicctory napisał/a:
Na moje pytanie o wynik BAC, a raczej jego brak stwierdził - "biopsja nie wyszła". :|

Witamy w klubie ludzi ,,moja biopsja niewiele dała". Mi pierwsza biopsja pokazała komórki krwi (domniemywam, że lekarz trafił w żyłę i zamiast biopsji zostałem nieplanowanym honorowym dawcą krwi)

vicctory napisał/a:
Może to kwestia "zboczenia zawodowego" - chirurdzy

,,Zboczenie zawodowe" połączone z racjonalnym myśleniem. Bo zamiast się zastanawiać co to, fajnie wyciąć i mieć pewność co to.
lewmarek

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-02-03, 20:18   Temat: Re: Guz szyi
vicctory napisał/a:
Czy to normalne?

Niestety to jak najbardziej normalne. Ja ze swoim guzem żyłem dobrych kilka lat w ,,idealnym" zdrowiu, wyniki krwi podręcznikowe (ba, w międzyczasie zostałem nawet krwiodawcą), psychicznie również żadnych większych odchyłów, ogólnie cud-miód.

Poza guzem.

BACC u Ciebie wcale nie była na wyrost.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron