1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
lewmarek
Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108457
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-02-21, 22:59 Temat: Re: Guz szyi |
kmis757 napisał/a: |
Potwierdza się prawda o jakiej coraz częściej się czyta, że laryngolodzy po dokonanych operacjach w obrębie krtani nie kierują do onkologów uważając iż wystarczy zabieg operacyjny i na tym kończy się leczenie. |
A to nie jest tak, że cokolwiek się wytnie (nawet migdałki z błahego powodu), to jest badane histopatologicznie? |
lewmarek
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-02-16, 19:54 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Na moje pytanie o wynik BAC, a raczej jego brak stwierdził - "biopsja nie wyszła". |
Witamy w klubie ludzi ,,moja biopsja niewiele dała". Mi pierwsza biopsja pokazała komórki krwi (domniemywam, że lekarz trafił w żyłę i zamiast biopsji zostałem nieplanowanym honorowym dawcą krwi)
vicctory napisał/a: | Może to kwestia "zboczenia zawodowego" - chirurdzy |
,,Zboczenie zawodowe" połączone z racjonalnym myśleniem. Bo zamiast się zastanawiać co to, fajnie wyciąć i mieć pewność co to. |
lewmarek
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-02-03, 20:18 Temat: Re: Guz szyi |
vicctory napisał/a: | Czy to normalne? |
Niestety to jak najbardziej normalne. Ja ze swoim guzem żyłem dobrych kilka lat w ,,idealnym" zdrowiu, wyniki krwi podręcznikowe (ba, w międzyczasie zostałem nawet krwiodawcą), psychicznie również żadnych większych odchyłów, ogólnie cud-miód.
Poza guzem.
BACC u Ciebie wcale nie była na wyrost. |
|
|