1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz jajnika |
lewmarek
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4801
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-05-13, 15:38 Temat: Guz jajnika |
Richelieu napisał/a: | Niezależnie od tego i tak guz ten kwalifikuje się do usunięcia, |
Pacjentka miała dzisiaj operację, wstępnie czego się dowiedziałem to to, że wycięli dwa guzy. Jak rozumiem oznacza to że jednak były złośliwe (przerzuty?) czy też to jeszcze nic nie oznacza?
Dziękuję, |
lewmarek
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-05-10, 13:04 Temat: Guz jajnika |
smutasek1983 napisał/a: | Wklej wyniki badan,bo na podstawie tego co napisane wyżej-nikt nic nie wie:)Wklej wynik usg |
Na tym cały problem polega, że nic poza tym co napisałem nie wiem. Chcę się po prostu zorientować czy istnieje coś takiego jak łagodny guz jajnika i czy daje własnie takie objawy...
[ Dodano: 2013-05-10, 15:46 ]
smutasek1983 napisał/a: | Wklej wyniki badan,bo na podstawie tego co napisane wyżej-nikt nic nie wie:)Wklej wynik usg |
Opis na skierowaniu: adnex tumor permagna
Co to? |
lewmarek
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-05-10, 12:57 Temat: Guz jajnika |
Młoda kobieta (35 l) uskarżała się na duży (powiększający) się brzuch, i w sumie tylko na to. USG wykazało "duży" guz, niestety nie jestem w stanie teraz powiedzieć w którym miejscu, jaka wielkość guza itp.
W najbliższy poniedziałek idzie do szpitala na badania.
Z tego co wyczytałem może chodzić o guz jajnika. I teraz mam pytanie: czy może to być guz łagodny czy też w tego przypadkach występują tylko guzy złośliwe?
Dzięki za odpowiedzi, |
|
|