1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
lilalou
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 60481
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-04-28, 09:25 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
bogdusia napisał/a: | Teraz chyba muszę zacząć rozwarzać metody niekonwencjonalne |
bogdusia ja osobiście wierzę, że takowe metody mogą być jedynie wsparciem dla leczenia medycznego.
Moja mama piła specjalne zioła, stosowała dietę, piła wyszukane soki... myślę, że w dużej mierze działało to pozytywnie na... psychikę mamy
- wiedziała, że walczy, trochę wierzyła że może to pomaga... na ile rzeczywiście to pomagało?
Pewnie niewiele ale mama była przez to spokojniejsza.
Można wspomóc się takim leczeniem jednak niestety prawda jest bolesna, że z tym chorubskiem się nie wygra
Moje podejście było następujące:
wiedziałam doskonale, że z nieoperacyjnym guzem płuc nie wygramy
i dlatego w pierwszej kolejności liczyło się dla mnie samopoczucie mamy
- grzecznie słuchałyśmy poleceń lekarzy i dodatkowo dieta, soki, zioła...
nawet kupiłyśmy wypasioną wyciskarkę - zależało mi aby mama nie podupadła mi psychicznie.
Gdy pojawiły się przerzuty do mózgu i mama była już całkowicie to tylko i wyłącznie myślałam:
żeby nie cierpiała przy odchodzeniu.
Na siłę nie ma co przedłużać życia gdy wiadomo że czasu i tak zostało nie za wiele.
Takie przedłużanie to kwestia dni, tygodni - lepiej krócej a przyjemniej.
Bogdusia musicie niestety jakoś przez to przejść, współczuję Ci ogromnie, bardzo mocno kibicuję, żebyście z mamą jeszcze jak najdłużej mogły się sobą cieszyć.
Podczytuję na bieżąco i jestem z Tobą całym serduchem |
Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
lilalou
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 60481
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-03-15, 09:03 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
bogdusia napisał/a: | czy na wizytę - konsultację np w Wieliszewie u onkologa radioterapeuty muszę mieć skierowanie? Jeśli tak kto je może wystawić? |
Kiedy nam wyznaczyli bardzo odległy termin naświetlań głowy sama szukałam dodatkowego wsparcia, znalazłam przyszpitalną poradnię radiologiczną i telefonicznie bez skierowania umówiłam mame. Wydaje mi się, że wszedzie są te same zasady.
Zadzwoń do poradni i zapytaj. Będziesz spokojniejsza gdy zaczerpniesz dodatkowej konsultacji. |
|
|