Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
lilalou
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 37687
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-02-27, 10:57 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J, miesiąc to bardzo mało- takie rany goją się niestety zdecydowanie dłużej
Dużo męskich obowiązków spadło teraz pewnie na Ciebie. Było dwóch mężczyzn w domu, a teraz wszystko na Twojej głowie.
Taka kolej rzeczy, teść odszedł o wiele za wczesnie niestety ale Twoje dzieci rosną i coraz bardziej będą pomagać. Bilans zawsze jest zachowany.
Niech Twój teść spoczywa w spokoju...
Bardzo Ci współczuję i życzę Wam jak najlepiej.
Przy okazji -bardzo dziękuję, że służysz mnie i mojej mamie dobrą radą.
Pozdrawiam ciepło. |
lilalou
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-26, 10:03 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J, wyrazy współczucia.
Dałeś z siebie wszystko, najważniejsze że Teść już się nie męczy, nie cierpi.
Pomodlę się za Twojego Teścia
Trzymajcie się z całą Twoją rodzinką! |
lilalou
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 21:48 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J napisał/a: | Ja juz tez psychicznie zaczynam tego nie ogarniac, zaczyna brakowac sil, niemoc w takim przypadku podcina skrzydla, jeszcze dopoki go "leczono" badz robiono cos w tym kierunku miale power, motywacje w tej chwili gdy juz zaprzestano leczenia ja sam jestem bezsilny. |
MarcinJ każdy ma chwile słabości, ja już wcześniej pisałam, że i tak jesteś niesamowicie silny!
Jestem przekonana, że poradzisz sobie z tą ogromnie ciężką sytuacją.
Jesteśmy wsparciem dla chorego ale również i dla bliskich.
Kiedyś byłoby dla mnie nie do pomyślenia znosić z najbliższą osobą całą chorobę jaką jest rak - jak się okazuję jesteśmy silnymi istotami i tkwiąc już w tej chorobie dźwigamy ten ogromny ciężar. Dajemy rade wbrew temu co by się wydawało.
MarcinieJ siły Wam życzę! |
lilalou
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-15, 15:00 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Racja na rtg które i tak robimy bardzo rzadko widać już duże zmiany, a i sama morfologia może być dobra przy nowotworze, więc najlepszym wyjściem byłoby chyba robić co jakiś czas TK całego ciała
Mojej mamie, która chodziła bardzo długo z kaszlem i to porządnym - lekarz przesunął termin wykonania zwykłego rtg - stwierdził, że najpierw poda leki i zobaczymy czy się poprawi... ehh... nie poprawiło się...
rtg: cień w płucu,
a następnie tk klatki piersiowej - rak w wielkości 6x8 cm
Mama niecałe 3 lata wcześniej robiła rtg i nic nie wykazało - a mogły być już jakieś zmiany nie widoczne na rtg
[ Dodano: 2016-01-15, 15:01 ]
moja mama paliła od około 40 lat - palacze podobno mogą prosić co dwa lata o rtg |
lilalou
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-12, 16:52 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J rzeczywiście dość podobną macie sytuację jak my z mamą:
rak płuca, przerzuty do mozgu, połowiczy niedowład kończyn...
ehhh... strasznie ciężki temat z tym rakiem
Jestem pod ogromnym wrażeniem jak dużo od siebie dajesz przy czym nie jest to Twój rodzony tata tylko teść.
Trzymajcie sie tam mocno!
Dużo siły życzę! |
|