1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
macias
Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 53008
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-01, 13:45 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Witaj
nie ma konkretnie określonego czasu. Mój tata miał ostatnią chemię w kwietniu ( miał ich 6 ) kaszel wrócil jakos we wrzesniu. Pisalem Ci już kiedys zebys porozmawiała z lekarzem na temat brachyterapii - jest to naświetlanie płuca bezpośredni " w środku płuca " - pacjet jest wtedy uśpiony - mój tata miał juz 6 taki zabiegów - kolejny mamy 20 grudnia. te zabiegi sa naprawde dobre.
pozdrawiam |
Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
macias
Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 53008
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-23, 16:29 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Mój tata walczy z tym paskudztwem już rok, przeszedł 6 chemii i tylko po piewszej czuł sie gorzej a pozostałe praktycznie bez skutków ubocznych. Potem miał naświtlania głowy 10 cyki z racji przerzutu. Miał też i ma nadal co jakis czas brachyterapie płuca jest to naświetlanie bezpośrednio guza wewnątrz płuca, te zabiegi są naprawde skuteczne, nie wiem skąd jestes ale jesli z wielkopolski to polecem międzynarodowe centrum radioterapii w Poznaniu na ul. 28 czerwca. Także możesz spytac lekarza jak skoczy sie chemioterapia o tą brachyterapie. Teraz jest troche gorze o czym możesz sie dowiedzieć w moim wątku ale praktycznie przez cały rok nie działo się z tatą nic strasznego.
pozdrawiam i duzo sił życze |
|
|