1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: PET - rak płuca/ tarczycy
magdal

Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 47788

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-11-15, 14:46   Temat: PET - rak płuca/ tarczycy
Lejandra, mam ten sam problem, chociaż może nastawienie mej mamy jest trochę inne... Lekarze bezradnie rozkładają ręce, sama widzę że powoli zbliża się koniec, nic już nie da się zrobić, a moja mama? Solidnie codziennie bierze leki, robi inhalacje jest taka sumienna i tak walcząca że nie jestem w stanie odebrać jej tej nadziei. W środę ma tk płuc i wszyscy wiemy że to już zbędne, ale ona żyje tak od badania do badania, od konsultacji do kolejnej wizyty u lekarza. Dlatego myślę że wszystko zależy też od chorego. Czy tacie coś to badanie da? w sensie medycznym diagnostycznym czy psychicznym? Musicie się zastanowić, bo mej mamie to bardzo pomaga, ta świadomość że "coś" się robi...bo w innym wypadku dla niej akurat byłoby to takim czekaniem na ... wiadomo co.
Pozdrawiam Cię cieplutko, myślę ze podejmiecie właściwą decyzję.
  Temat: PET - rak płuca/ tarczycy
magdal

Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 47788

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-06-26, 09:12   Temat: PET - rak płuca/ tarczycy
Młoda dobrze to ujęła tzn ja się z Nią zgadzam.
Mogę dodać, że ja na każdym etapie rozmów mamy z kimkolwiek, proszę wcześniej o to, by nie odbierać mamie nadziei, by nikt nie powiedział np.: "proszę pani, nic się nie da zrobić, tylko możemy ulżyć pani w cierpieniu, a tego raka nie da się wyleczyć".
Znam mamę, taka prawda by ją załamała. Dlatego mama wie wszystko ale bez statystyk i "prawdziwych" rokowań. I ma nadzieję...
Pozdrawiam.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron