1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Bronchoskopia u osoby 82-letniej
magdal

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 5668

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-03-10, 19:19   Temat: Bronchoskopia u osoby 82-letniej
DVR102, a co na to lekarze? Czy widzą jakieś przeciwskazania do zrobienia bronchoskopii?
Wiesz, myślę że ta decyzja zależy od wielu rzeczy, od stanu pacjenta, jego woli co do dalszej diagnostyki, zaleceń lekarzy...itp.

Moja mama gdy zmarła miała 76 lat. I zadaję sobie pytanie: czy gdyby miała 82 lata nie chciałaby się leczyć, diagnozować, walczyć? Wątpię. Pamiętam też jakie miała wyrzuty sumienia po śmierci babci (95 lat) że jednak nie zdecydowała się na zabieg operacyjny u niej. Babcia zmarła. Miała atak woreczka, ale moja mama cały czas żałowała że nie zaryzykowali i nie operowali, bo była raczej w dobrej formie jak na swój wiek.

Dlatego myslę że nie patrzy się na wiek człowieka, ale jego ogólny stan, jego wolę, opinie lekarzy. Należy wziąć wszystko pod uwagę, te rzeczy "za" i "przeciw" i podjąć decyzję.

Tak sądzę...ale to tylko moje zdanie. I nie twierdzę, że mam rację, bo mogę się też mylić.
Pozdrawiam.
Magda

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron